αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Τα ταξίδια επανένωσης με φίλους θα είναι το νέο trend μόλις ανοίξουν τα lockdowns

Έρευνα: Τα ταξίδια επανένωσης με φίλους θα είναι το νέο trend μόλις ανοίξουν τα lockdowns

Μπορεί αυτή τη στιγμή τα ταξίδια να έχουν περιοριστεί λόγω των lockdowns και της ανησυχίας του κόσμου για τον covid-19, ωστόσο φαίνεται πως μέσα στο 2021 πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται… για το ταξιδιωτικό come back τους. Και μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει η ανάγκη από τους ανθρώπους να έρθουν πάλι κοντά με φίλους έχουν να δουν καιρό.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα των IHG Hotels & Resorts, το 60% των ανθρώπων ακύρωσαν έως 4 ταξίδια τους (αναψυχής και επαγγελματικά) την περασμένη χρονιά. Αλλά περισσότεροι από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν κάνει ή θα κάνουν αλλαγή κράτησης για την εφετινή χρονιά και οι οικογενειακές διακοπές και τα ταξίδια για επίσκεψη σε φίλους είναι η κορυφαία ταξιδιωτική αναζήτηση των ανθρώπων για το 2021.

Μερικές ακόμα τάσεις που αναμένεται να δούμε μόλις τα lockdowns ανοίξουν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

-Συνολικά ένας στους πέντε είπε ότι ελπίζει να ταξιδέψει σε κάποιο ονειρικό προορισμό το 2021. Το ίδιο δήλωσε ένας στους τρεις ηλικίας 18 έως 24 ετών.

-Οι νεαρής ηλικίας ταξιδιώτες είναι πέντε φορές πιο πιθανό να θεωρεί πρωταρχικό κίνητρο για ταξίδια τον εθελοντισμό για μια κοινότητα που τον έχει ανάγκη.

-Ένας στους τρεις ερωτηθέντες είπε ότι το δείπνο σε εστιατόριο και η δοκιμή νέων πιάτων έχει τον πιο θετικό αντίκτυπο στις διακοπές τους.

-Πάνω από το ένα τρίτο, συμπεριλαμβανομένου του 50% των ηλικιών άνω των 55, δήλωσαν ότι δεν θα ταξιδέψουν μέχρι το εμβόλιο να γίνει ευρύτερα διαθέσιμο.

Η έρευνα έδειξε για τα επαγγελματικά ταξίδια τα ακόλουθα:

-Ένας στους τρεις εργαζόμενους παγκοσμίως, και το 40% στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι έχασαν το κίνητρό τους για εργασία λόγω από την έλλειψη επαγγελματικών ταξιδιών το 2020.

-Το 40% όσων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους δήλωσαν ότι νοσταλγούν τις δια ζώσης συναντήσεις.

-Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια τους επιτρέπουν να «δημιουργούν ουσιαστικές σχέσεις με συναδέλφους και πελάτες».

-Σχεδόν το 45% είπε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια βελτιώνουν την εργασιακή τους διάθεση και τους δίνουν μεγαλύτερη κίνητρο να εργαστούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 14 =