αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Τα λεφτά ίσως δεν φέρνουν την ευτυχία. Αλλά μειώνουν το άγχος

Έρευνα: Τα λεφτά ίσως δεν φέρνουν την ευτυχία. Αλλά μειώνουν το άγχος

Σε προηγούμενο άρθρο μας, γράφαμε ότι τα χρήματα… δεν φέρνουν την ευτυχία. Αυτό τουλάχιστον λέει ο Sanjiv Chopra, καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, όπως σημειώνει το CNBC.

«Το να κερδίσεις 20 εκατ. δολάρια στη Λοτταρία δεν θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο. Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από ένα χρόνο, οι νικητές των Λοτταριών επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση. Μερικοί είναι ακόμα λιγότερο ευτυχισμένοι», έχει πει ο καθηγητής σε TEDx ομιλία του.

Ανεξάρτητα όμως από το αν τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία ή όχι, φαίνεται πως έχουν μια άλλη «μαγική ιδιότητα»: Διώχνουν το καθημερινό άγχος από την ζωή μας.

Σύμφωνα με έρευνα διεξήχθη από την OnePoll στις ΗΠΑ για τις ανάγκες του θεσμού του Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, τα ⅔ των Αμερικανών υποφέρουν από κάποιου είδους FOMO που έχει οικονομικά κίνητρα. Το δείγμα ήταν 2.000 ενήλικες και το 66% από αυτούς απέφευγαν κοινωνικές εκδηλώσεις επειδή ένιωθαν ανασφάλεια για την οικονομική τους κατάσταση.

Το ⅓ των ερωτηθέντων αποφεύγει πάρτι γενεθλίων, ενώ το ίδιο ποσοστό αποφεύγει εξόδους με συναδέλφους μετά τη δουλειά για οικονομικούς λόγους.

Συνολικά το 56% δηλώνει αρκετά εως πολύ πιο αγχωμένο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα και τον πληθωρισμό. Ένα άγχος που θα μπορούσε να αποφευχθεί με το κατάλληλο αντίτιμο. Η έρευνα έδειξε ότι αν ο κατώτατος μισθός ήταν στα 7.000 δολάρια δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως λόγος οικονομικού άγχους, μιας και αυτό είναι το ποσό που μπορεί να δώσει στον οποιονδήποτε ένα καλό σπίτι, μια καλή κοινωνική ζωή και τη δυνατότητα αποταμίευσης.

Ακόμα όμως κι αν ο κατώτατος μισθός των 7.000 είναι άπιαστο όνειρο ακόμα και για την Αμερική, η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και μια ελάχιστη αύξηση 112 δολαρίων τον μήνα, θα μπορούσε να απομακρύνει τις περισσότερες δυσκολίες και ένα σημαντικό μέρος από άγχος των πρόσφατων αυξήσεων.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =