αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Σχεδόν το 1/3 των 300 εκατομμυρίων followers της Kylie Jenner είναι ψεύτικοι- Ποιοι άλλοι διάσημοι ακολουθούν

Έρευνα: Σχεδόν το 1/3 των 300 εκατομμυρίων followers της Kylie Jenner είναι ψεύτικοι- Ποιοι άλλοι διάσημοι ακολουθούν

Η Fasthosts.co.uk ανέλυσε τους λογαριασμούς διασήμων στο Instagram και ανακάλυψε πόσοι αληθινοί και fake λογαριασμοί τους ακολουθούν.

Η Kylie Jenner έγινε η πρώτη γυναίκα που ξεπέρασε τους 300 εκατομμύρια followers στο Instagram, με το ένα τρίτο των followers της να είναι ψεύτικοι, σύμφωνα με την έρευνα. Η Kylie Jenner βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το υψηλότερο ποσοστό ψεύτικων ακολούθων. Από τα 301 εκατομμύρια προφιλ που ακολουθούν την Kylie, 85 εκατομμύρια λογαριασμοί ανήκουν σε ύποπτους λογαριασμούς. Αυτός ο αριθμός ισοδυναμεί με σχεδόν 8 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας!

«Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί. Φυσικά αυτό δεν είναι σοκαριστικό διότι είναι γνωστό ότι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα που βλέπουμε» σημειώνει η εταιρία που έκανε την έρευνα.

Η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers. Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους γι’αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω.

Η Fasthosts.co.uk ερεύνησε τους λογαριασμούς διασήμων και influencers και αποκάλυψε τους 25 που συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό σε fake followers:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 8 =