αρχικηVIRALΈρευνα: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες οδηγοί παραδέχονται ότι έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι

Έρευνα: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες οδηγοί παραδέχονται ότι έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι

Ενδιαφέροντα και ανησυχητικά ήταν τα ευρήματα της πανελλήνιας έρευνας για την οδική ασφάλεια που πραγματοποίησε η Ierax Analytix για λογαριασμό του EUROKTEO.

Το EUROKTEO, ένα από τα πιο γνωστά ΚΤΕΟ της Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με το όνομα Κ.Τ.Ε.Ο. (Κάνουμε Την Ευθύνη Όχημα), υλοποιώντας μία σειρά δράσεων και καμπανιών για τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον και την ασφάλεια στους δρόμους.

Έτσι, μέσω της εταιρείας ερευνών Ierax Analytix, το EUROKTEO επιχείρησε να σκιαγραφήσει την υπάρχουσα κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους, καθώς και τις μεγαλύτερες παθογένειες που εντοπίζονται σε αυτούς, ανοίγοντας ξανά μία μεγάλη συζήτηση για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας. Τι έδειξαν, λοιπόν, οι απαντήσεις 2191 Ελλήνων οδηγών;

Το 91% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι ο συχνότερος λόγος απόσπασης των οδηγών, την ώρα που 3 στους 4 ερωτηθέντες (75%) παρατηρούν ότι οι συνεπιβάτες στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου δε φορούν ποτέ ή φορούν σπάνια ζώνη ασφαλείας.

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες στην έρευνα (44%) παραδέχτηκαν ότι έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια μέθης έστω και μία φορά, με το 72% των ερωτηθέντων να παρατηρεί πως οι οδηγοί παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας τις περισσότερες φορές ή ακόμα και πάντα.

Σε άλλα σημεία της έρευνας, οι μισοί σχεδόν συμμετέχοντες (46%) παρατηρούν πως οι συνεπιβάτες σε μηχανή δε φορούν ποτέ ή φορούν σπάνια κράνος, το 58% παρατηρεί πως οι οδηγοί παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμιο τις περισσότερες φορές ή ακόμα και πάντα, σχεδόν 8 στους 10 (77%) αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν οδηγούν στο εξωτερικό, ενώ το 92% πιστεύει ότι αν το ΚΤΕΟ γινόταν προαιρετικό οι περισσότεροι οδηγοί θα το απέφευγαν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − four =