αρχικηVIRALΈρευνα: Σε τι πρέπει να επενδύσεις για να είσαι ευτυχισμένος

Έρευνα: Σε τι πρέπει να επενδύσεις για να είσαι ευτυχισμένος

Τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, όμως; Η επιστήμη μας δίνει την απάντηση και σε αυτό.

Σύμφωνα με έρευνα, λοιπόν, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο αξίζει να ξοδεύουμε χρήματα για να γίνουμε χαρούμενοι.

Ο δρ. Thomas Gilovich, καθηγητής ψυχολογίας στο Cornell University, έγραψε μια μελέτη στο Journal of Consumer Psychology, με τον τίτλο «A Wonderful Life: Experiential Consumption and the Pursuit of Happiness».

Σε αυτή, κατέληξε ότι τα αντικείμενα και τα υλικά αγαθά δεν έχουν την μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας.

Μπορεί να νιώθουμε ότι μας δίνουν ταυτότητα και μια αίσθηση κατάκτησης, ωστόσο, δεν είναι τα πιο σημαντικά που μπορούμε να κατέχουμε.

Αυτό στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι οι εμπειρίες.

«Το να μοιράζεσαι κάτι πιο κεντρικό με τον εαυτό σου, όπως είναι οι εμπειρίες, παράγει ένα μεγαλύτερο αίσθημα συγγένειας και σύνδεσης από το να μοιράζεσαι κάτι πιο περιφερειακό. Αυτό σημαίνει ότι το να δημιουργείς αναμνήσεις με ανθρώπους, ειδικά στις εμπειρίες ζωής όπως τα ταξίδια, έχει ως αποτέλεσμα έναν σημαντικότερο δεσμό από τα υλικά αγαθά που μοιράζονται», αναφέρει ο ίδιος.

Τα υλικά αγαθά μπορεί να είναι σημαντικά και πολλές φορές απαραίτητα, ωστόσο, η επένδυση σε εμπειρίες είναι κάτι πιο «ρευστό».

Μια ανάμνηση κρατά για πάντα και όχι ένα πράγμα.

Ο δρ. Gilovich ελπίζει η έρευνα να φανεί χρήσιμη στους καταναλωτές στο να αποφασίσουμε που να ξοδέψουν το εισόδημά τους και σε όλους εμάς που ψάχνουμε το νόημα της ευτυχίας.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 6 =