αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του σινεμά σε κάθε χώρα- Μέσα στην λίστα και η Ελλάδα

Έρευνα: Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του σινεμά σε κάθε χώρα- Μέσα στην λίστα και η Ελλάδα

Τελικά, πόσο ακριβό είναι το σινεμά στην Ελλάδα; Με μέση τιμή 7,5 ευρώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα σε 42 χώρες, στην έρευνα που διεξήγαγε το Picodi.com σχετικά με το κόστος των εισιτηρίων του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο.

Ακριβότερα είναι τα εισιτήρια στην Ελβετία με 17, 5 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Νορβηγία με 15,5 ευρώ και η Ιαπωνία με 14,8 ευρώ. Στον αντίποδα το Μεξικό έχει το φθηνότερο εισιτήριο με 3 ευρώ ενώ στην Ουκρανία κοστίζει 3,7 ευρώ και στην Τουρκία 4,1 ευρώ.

Οι 3D προβολές σύμφωνα με την έρευνα κοστίζουν περισσότερο από τις 2D, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, η διαφορά τιμής μεταξύ ταινιών 3D και 2D μπορεί να υπερβαίνει το 30%.

Για παράδειγμα, στη Γερμανία, εκτός από την επιπλέον χρέωση των 3 ευρώ για το 3D, θα πρέπει να πληρώσετε και επιπλέον 1 ευρώ για τα ειδικά γυαλιά.

Στην Ελλάδα, η χρέωση για προβολή ταινίας 3D αυξάνει κατά 27% την κανονική τιμή εισιτηρίου.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ 2D ΚΑΙ 3D ΤΑΙΝΙΕΣ

Τα στοιχεία από κινηματογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πωλείται το 55% – 65% όλων των εισιτηρίων.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση στα εισιτήρια  για προβολές το Σαββατοκύριακο ωστόσο η έρευνα διαπιστώνει ότι σε κάποιες χώρες, τις δημοφιλείς μέρες η τιμή αλλάζει. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία και την Αυστρία, τις τρεις αυτές μέρες το εισιτήριο αυξάνεται κατά 38%.

Όσον αφορά στις χώρες τις Ευρώπης, η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των θεατών επισκέπτεται τους κινηματογράφους το τελευταίο τρίμηνο του έτους και κυρίως τον Δεκέμβριο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + two =