αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Πόσα views χρειάζεται ένας Έλληνας για να γίνει επαγγελματίας Youtuber

Έρευνα: Πόσα views χρειάζεται ένας Έλληνας για να γίνει επαγγελματίας Youtuber

Πολλοί είναι οι άνθρωποι πλέον που έχουν αναπτύξει τις δικές τους online κοινότητες και βγάζουν χρήματα από αυτή την δραστηριότητα τους. Είτε είναι στο Instagram, είτε στο TikTok ή το YouTube.

Αλλά πόση… προσπάθεια χρειάζεται να κάνει κάποιος, για να έχει ένα αξιοπρεπές έσοδο από μία τέτοια δραστηριότητα;

Το Reboot Online Marketing χρησιμοποίησε δεδομένα από το lickd.co για να καθορίσει πόσες προβολές YouTube θα χρειάζονταν οι πολίτες σε 44 ευρωπαϊκές χώρες για να κερδίσουν το ίδιο ποσό με τον καθαρό μέσο ετήσιο εισόδημα στην χώρα τους, εάν σκέφτονταν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους.  

Μερικά από τα κυριότερα σημεία της έρευνας περιλαμβάνουν:

  • Οι Έλληνες που φιλοδοξούν να γίνουν YouTubers πλήρους απασχόλησης θα χρειάζονταν 3.812.799 προβολές για να ισοφαρίσουν τον μέσο καθαρό ετήσιο μισθό των 13.392 ευρώ στη χώρα τους
  • Το Λιχτενστάιν (16.692.251), η Ελβετία (15.421.983), το Λουξεμβούργο (12.204.612) και η Δανία (12.174.375) είναι οι ευρωπαϊκές χώρες όπου οι εκκολαπτόμενοι YouTubers θα πρέπει να ξεπεράσουν τις 12 εκατομμύρια προβολές στο YouTube για να συγκεντρώσουν εισόδημα αντίστοιχο του μέσου ετήσου μισθού στη χώρα τους.  το ίδιο έτος εισοδήματός τους.

Βεβαίως οι παραπάνω αριθμοί δεν είναι απόλυτοι και δεν είναι ίδιοι για όλους. Αφού ο κάθε YouTuber έχει την δυνατότητα να κλείσει απευθείας συμφωνίες με brands και εταιρίες, διαμορφώνοντας έτσι τα έσοδα του.

Ενδιαφέρον είναι ακόμη ότι υπάρχουν κατά μέσο όρο 85.500 αναζητήσεις το μήνα στο Google για το “Πώς να κερδίσετε χρήματα στο YouTube” ενώ υπάρχουν κατά μέσο όρο 34.600 αναζητήσεις Google σε όλο τον κόσμο το μήνα για το “πώς να δημιουργήσετε έσοδα από βίντεο YouTube”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως έβγαλα κέρδη 53.100 ευρώ από το κανάλι μου στο YouTube το 2021»: Εξηγεί ένας Έλληνας YouTuber (BINTEO)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =