αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Πόσα χρήματα θα ζητούσαμε για να μείνουμε μακριά από το Facebook;

Έρευνα: Πόσα χρήματα θα ζητούσαμε για να μείνουμε μακριά από το Facebook;

Παρά τα σκάνδαλα του 2018 και το κίνημα #DeleteFacebook, ο social media κολοσσός δεν έχει επηρεαστεί οικονομικά. Η εξάρτησή μας από τα social media είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και η απειλή της ιδιωτικότητάς μας δεν είναι αρκετή για να μας κάνει να απομακρυνθούμε από αυτό. Μήπως όμως δεν εκτιμούμε την ιδιωτικότητα όσο το χρήμα; Μήπως ένα χρηματικό αντίτιμο θα μας έπειθε να κλείσουμε το Facebook; Μία νέα μελέτη οικονομολόγων αυτό υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, αν πληρώσεις τους ανθρώπους για να παρατήσουν το Facebook, θα είναι παραπάνω από πρόθυμοι να το κάνουν. Και πόσο κοστολογείται κάτι τέτοιο; Κατά μέσο όρο, είναι αρκετό να πληρώσεις κάποιον περίπου €4 για μία μέρα. Αν θέλουμε ο χρήστης να μείνει εκτός Facebook για μία εβδομάδα τότε €35 είναι αρκετά, ενώ για έναν ολόκληρο χρόνο οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ €1.000 και €2.000. Μεγάλο ρόλο παίζει η δημογραφική κατανομή, αφού μαθητές χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να παρατήσουν το Facebook.

Και ενώ σίγουρα κανείς δε θα σας πληρώσει για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα social media, η έρευνα αποτελεί ένα ενδιαφέρον στατιστικό για την αξία που έχει το Facebook όχι στο χρηματιστήριο, αλλά στο μυαλό των καταναλωτών.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =