αρχικηVIRALΈρευνα: Πως ο θόρυβος του περιβάλλοντος επηρεάζει… το πόσο δυνατός είναι ο καφές που φτιάχνεις

Έρευνα: Πως ο θόρυβος του περιβάλλοντος επηρεάζει… το πόσο δυνατός είναι ο καφές που φτιάχνεις

Έχεις δοκιμάσει δεκαπέντε διαφορετικά γάλατα, εκατό διαφορετικές ποικιλίες καφέ αλλά δεν έχεις πετύχει το αποτέλεσμα που ήθελες για να κάνεις τον καφέ σου πιο δυνατό από ποτέ.

Έρχεται τώρα μια έρευνα για να σου καταρρίψει ό,τι φανταζόσουν, μιας και υποστηρίζει πως η γεύση του καφέ επηρεάζεται από τον θόρυβο που έχεις στο σπίτι τη στιγμή που ετοιμάζεις τον καφέ.

Αν έχεις παρατηρήσει πως ο καφές που αφήνεις να γίνει νωρίς το πρωί όταν επικρατεί ησυχία στο σπίτι, είναι πιο γευστικός, ίσως και να έχεις δίκιο μιας και η μελέτη υποστηρίζει πως όσο πιο πολλή η φασαρία και οι φωνές τη στιγμή του καφέ, τόσο πιο αδύναμο και κακό το αποτέλεσμα στη γεύση του.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Food Quality & Preference δείχνει πως η φασαρία επηρεάζει το πόσο πικρός, αρωματικός και όξινος θα είναι ο καφές σου.

Στην εν λόγω έρευνα που έγινε σε 400 άντρες και γυναίκες μετρήθηκε η ένταση του ήχου και έγινε φανερό πως ο καφές που ετοιμάζεται σε συνθήκες ήχου κάτω των 20 ντεσιμπέλ, ήταν πιο γευστικό στην δοκιμή που έγινε στους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι άλλαζε στον καφέ που δοκίμαζαν.

Στην ουσία δεν επηρεάζεται ο καφές αλλά ο τρόπος που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την γεύση σε συνθήκες φασαρίας. Ο δυνατός θόρυβος δημιουργεί ένα «βαρύ γνωστικό φορτίο» που μπορεί να μειώσει την ανταπόκριση του εγκεφάλου σε άλλα ερεθίσματα, σε αυτήν την περίπτωση μια εμπειρία γεύσης.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + fourteen =