αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Πολύ χαμηλές οι πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα

Έρευνα: Πολύ χαμηλές οι πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα

Αρκετά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ήταν οι ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα για το 2016, με τη χώρα μας να δείχνει σημάδια βελτίωσης κατά το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Akamai, μέσα από τις υποδομές της οποίας διακινείται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας κίνησης του Internet, η μέση πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα κατά το δ’ τρίμηνο του 2016 έφθασε στα 7,5 Mbps, επίδοση που την φέρνει στην 72η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η επίδοση αυτή είναι μεν λίγο καλύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 7 Mbps, αλλά από την άλλη πλευρά η χώρα μας είναι στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, ξεπερνώντας μόνο την Κύπρο που είναι στα 7,1 Mbps. Γενικότερα, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κινούνται σε επίπεδα άνω των 10 Mbps, με τη Νορβηγία να βρίσκεται στην κορυφή με 23,6 Mbps, επίδοση που της δίνει και τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο πίσω μόνο από τη Νότια Κορέα όπου η μέση ταχύτητα σύνδεσης φθάνει στα 26,1 Mbps.

Σημειωτέον πως οι μετρήσεις της Akamai αφορούν την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης και όχι την ονομαστική, η οποία στην περίπτωση των ADSL συνδέσεων είναι έως 24 Mbps και σε εκείνη των VDSL έως 50 Mbps.

Ένα θετικό στοιχείο για την Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Akamai, είναι πάντως ότι στο δ’ τρίμηνο του 2016 παρατηρήθηκε μία σημαντική αύξηση της τάξεως του 50% στον αριθμό των συνδέσεων όπου η πραγματική ταχύτητα σύνδεσης ξεπερνά τα 10 Mbps, το ποσοστό των οποίων έφθασε πλέον το 15%, ενώ ταχύτητες πάνω από τα 15 Mbps απολαμβάνουν μόλις το 5,1% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου. Η άνοδος αυτή αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού των VDSL συνδέσεων τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 9 =