αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Ποια Ελληνικά πανεπιστήμια βγάζουν τους περισσότερους επιχειρηματίες

Έρευνα: Ποια Ελληνικά πανεπιστήμια βγάζουν τους περισσότερους επιχειρηματίες

Πάνω από 52% των Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών με δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει φοιτήσει σε τουλάχιστον ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Η έρευνα συγκέντρωσε πάνω από 300 προφίλ Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών με δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας του Savy.gr, προκύπτει ότι από τους 346 ιδρυτές επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, πάνω από το 52% (180) έχει φοιτήσει σε τουλάχιστον ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 48% (166) έχει φοιτήσει σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με στόχο να αναδείξει ποια πανεπιστήμια παρείχαν τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία σε αυτούς τους ανθρώπους, επιτρέποντάς τους να φτάσουν στις ηγετικές θέσεις που κατέχουν σήμερα. Άλλωστε, η επιτυχής λειτουργία μιας επιχείρησης, μεταξύ άλλων, εξαρτάται και από το επίπεδο εκπαίδευσης και την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία των ιδρυτών της. Η αναζήτηση για το πού σπούδασαν οι μεγαλύτεροι CEOs και ιδρυτές startup στη χώρα μας αναδεικνύει σημαντικές πτυχές του ρόλου της εκπαίδευσης στην επιχειρηματική επιτυχία.

Για να εντοπιστούν αυτά τα ιδρύματα, το Savy.gr ανέλυσε δεδομένα από το Fortune Greece και συγκεκριμένα τις λίστες 40 under 40 για τα έτη 2013-2022. Κατόπιν συγκέντρωσε πάνω από 300 προφίλ Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών με δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για να εντοπίσει το ποσοστό των ιδρυτών που έχουν φοιτήσει σε δημόσια κρατικά πανεπιστήμια της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτούς που έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η έρευνα αποκάλυψε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα αποτελούν μία ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, καθώς αντικατοπτρίζεται η εξίσου δυναμική απόδοση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων στην παραγωγή νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και οικονομίας.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 13% από τους νέους αυτούς επιχειρηματίες που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια έχουν φοιτήσει σε δύο διαφορετικά, ενώ το 2% έχει φοιτήσει σε τρία διαφορετικά ελληνικά πανεπιστήμια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =