αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Ο τουρισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα της κρίσης

Έρευνα: Ο τουρισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα της κρίσης

Ανάχωμα για τη συγκράτηση της μισθωτής απασχόλησης αποδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά ο κλάδος του τουρισμού. Αντιπροσωπεύει το 82% της αύξησης θέσεων μισθωτής εργασίας, έναντι 98,4% το προηγούμενο έτος.

Τον ισχυρότερο μοχλό για την αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα αποτελεί ο τουρισμός, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο καταγράφει ηλεκτρονικά τις ροές απασχόλησης στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 82,8% της αύξησης μισθωτής απασχόλησης που καταγράφηκε στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου αφορά θέσεις εργασίας στο χώρο των καταλυμάτων και τις επιχειρήσεις εστίασης.

Το 49,1% των πρόσθετων θέσεων προήλθε από το χώρο των καταλυμάτων ενώ το 33,6% αφορούσε επιχειρήσεις εστίασης, όπως σημειώνει σε άρθρο του το Euro2day.gr.

Αν και εντυπωσιακή στην αύξηση της μισθωτής απασχόλησης, η συμβολή του τουρισμού εμφανίζεται να υποχωρεί σε σύγκριση με το 2015 όταν έφθανε στα επίπεδα του 98,4%. Στοιχείο που ίσως αποτελεί ένδειξη ότι, σε σύγκριση με το 2015, φέτος δημιουργήθηκαν θέσεις μισθωτής απασχόλησης και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + one =