αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Οι κινήσεις που προκαλούν… unfollow στα social media. Μήπως τις κάνεις και εσύ;

Έρευνα: Οι κινήσεις που προκαλούν… unfollow στα social media. Μήπως τις κάνεις και εσύ;

Κι όμως, υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα social media καθώς ορισμένη συμπεριφορά θεωρείται απαράδεκτη, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και μια δεκαετία περίπου. Αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, της επικοινωνίας, της εργασίας αλλά και της διασκέδασής μας. Κι όταν κάτι δεν μας αρέσει, υπάρχει πάντα η επιλογή να μην το βλέπουμε. Unfriend, unfollow ακόμη και block!

Αυτή η επιλογή υπάρχει καθώς στην διαδικτυακή, όπως και στην πραγματική ζωή, δεν υπάρχει πάνταπρωτόκολλο για το τι μπορεί να πει ή να κάνει κάποιος. Η συμπεριφορά κάποιων χρηστών, όμως, μπορεί να ενοχλήσει ή και να προσβάλει κάποιον άλλον.

Σύμφωνα με το Influence.co, μια παγκόσμια πλατφόρμα influencer marketing, σχεδόν το 91% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το bullying σε άλλους μέσω σχολίων είναι η πιο ακατάλληλη συμπεριφορά στα social media. Ακόμη, το ρατσιστικό περιεχόμενο θεωρείται από το 89% απαράδεκτο, τα fake news από το 88%, τα passive-aggressive σχόλια για κάποιον που δεν κατονομάζεται από το 78% και οι υπερβολικές πληροφορίες για την ζωή τους από το 77%.

Αυτό που παρουσίασε ενδιαφέρον ήταν το ότι, ενώ μόνο το 20% θεώρησε ακατάλληλες τις πολιτικές απόψεις, το πολιτικό περιεχόμενο παραμένει ένας από τους top λόγους που κάποιος κάνει unfollow ή unfriend κάποιον online. Άλλες συμπεριφορές που κάνουν τους χρήστες να σβήσουν ή να μπλοκάρουν κάποιον είναι το υπερβολικό ποστάρισμα, οι ρατσιστικές δημοσιεύσεις και η επιθετική γλώσσα.

Το 64% βρίσκει ασυγχώρητο όταν κάποιος φίλος ανεβάζει μια φωτογραφία χωρίς να το ρωτήσει ενώ στο 48% δεν αρέσει να το κάνουν tag σε φωτογραφία χωρίς συναίνεση. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά 1 στους 10 έχει τελειώσει μια φιλία γιατί κάποιος ανέβασε περιεχόμενο στα social media χωρίς άδεια.

Αν και τα social media πολλές φορές μοιάζουν με άνομο περιβάλλον, ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να κρατήσει τα δεοντολογικά πρότυπα. Θυμήσου ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που βρίσκονται και αυτοί πίσω από μία οθόνη.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 6 =