αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Οι έξυπνες συσκευές είναι πιο εύκολο να δεχτούν επιθέσεις από χάκερ τα μεσάνυχτα

Έρευνα: Οι έξυπνες συσκευές είναι πιο εύκολο να δεχτούν επιθέσεις από χάκερ τα μεσάνυχτα

Μια εταιρεία, με το όνομα SAM Seamless Network, δήλωσε ότι οι έξυπνες συσκευές είναι περισσότερο ευάλωτες σε επιθέσεις των hackers κατά τα μεσάνυχτα. Η εταιρεία αυτή εδρεύει στο Ισραήλ και παρακολουθεί IoT προϊόντα. Επίσης, βοηθάει στην παρεμπόδιση επιθέσεων σε συσκευές σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία SAM κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από μια έρευνα, που διεξήγαγε. Στην έρευνά της, εξέτασε έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, ασύρματα ηχεία, κουδούνια εξώπορτας και κάμερες ασφαλείας. Οι κάμερες, μάλιστα, βρέθηκε ότι ήταν ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους των hackers.

Στις Η.Π.Α., το μέσο σπίτι έχει 17 έξυπνες συσκευές. Στην Ευρώπη, κατά μέσο όρο υπάρχουν 14 συσκευές.

Οι ερευνητές της εταιρείας διαπίστωσαν ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, έγιναν πολλές επιθέσεις, οι οποίες προέρχονταν κυρίως από τρεις χώρες: την Κίνα, το Ιράν και τις Η.Π.Α.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κάμερες ασφαλείας είναι οι συσκευές, που δέχονται τις περισσότερες επιθέσεις. Το 47% των καμερών, που εξετάστηκαν, είχαν παραβιαστεί. Οι επόμενες πιο ευάλωτες συσκευές είναι τα smart hubs, στα οποία περιλαμβάνονται οι συσκευές Google Home και Amazon Echo.

Γιατί επιτίθενται οι hackers στις έξυπνες συσκευές;

Οι λόγοι για τους οποίους επιτίθενται οι hackers είναι πολλοί. Μπορεί να θέλουν να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα του θύματος, να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος ή να κλέψουν προσωπικά δεδομένα.

Η SAM διαπίστωσε ότι η πιο συχνή μορφή επίθεσης στις Η.Π.Α., την Ιαπωνία και την Ινδία είναι το ransomware. Αντίθετα, στην Ευρώπη, οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με κακόβουλες εφαρμογές και phishing εκστρατείες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των επιθέσεων αποσκοπεί στην απόκτηση του πλήρους ελέγχου μιας συσκευής. Καθημερινά, γίνονται γύρω στις 5 προσπάθειες παραβίασης των έξυπνων συσκευών.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της SAM δήλωσε ότι πλέον δεν κινδυνεύουν μόνο οι επιχειρήσεις από τους hackers. Γίνονται συνεχείς επιθέσεις σε οικιακά δίκτυα. Είναι απαραίτητο να γίνουν έρευνες για τον εντοπισμό των ευπαθειών των συστημάτων και να ληφθούν μέτρα για την προστασία των IoT και γενικά των έξυπνων συσκευών.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − ten =