αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Οι άνθρωποι που ξυπνούν αυτή την ώρα, βγάζουν περισσότερα χρήματα

Έρευνα: Οι άνθρωποι που ξυπνούν αυτή την ώρα, βγάζουν περισσότερα χρήματα

Το έχουμε ξανά πει: Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, ξυπνούν νωρίς το πρωί. Αυτή είναι μια βασική τους συνήθεια. Και δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Amerisleep, φαίνεται ότι αυτοί που ξυπνούν νωρίς το πρωί, είναι τελικά πιο παραγωγικοί και βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Η Amerisleep δημιούργησε δύο ομάδες αυτούς που ξυπνούν νωρίς (04:00-07:00) και αυτούς που σηκώνονται από το κρεβάτι πιο αργά (08:00-12:00). Μεταξύ της πρώτης ομάδα, η πιο συνηθισμένη ώρα αφύπνισης ήταν 06:00 το πρωί, ωστόσο, δεν είναι αυτή που χαρίζει τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι ξυπνούν στις 04:00 το πρωί απάντησαν πως «αισθάνονται εξαιρετικά παραγωγικοί» κατά το 71% του χρόνου τους. Αντίθετα, όσοι ξυπνούν στις 11:00, είναι παραγωγικοί στο 36% του χρόνου τους. Μετά από όλα αυτά να σημειωθεί ότι μάλλον η έρευνα έρχεται να επαληθεύσει τον Τιμ Κουκ ο οποίος ξυπνάει περίπου ένα τέταρτο νωρίτερα από τις 4 τα ξημερώματα καθημερινά.

Και κάτι ακόμα: Κατά μέσο όρο, η πρώτη ομάδα λαμβάνει μισθούς 45.725 δολάριων ετησίως κατά μέσο όρο, σχεδόν 15.000 δολάρια περισσότερα ετησίως από τον μέσο όρο μισθού των 30.835 δολαρίων που παίρνει η δεύτερη ομάδα.

Το μοντέλο του Tim Cook

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Tim Cook, ο CEO της Pepsi Indra Nooyi, ο CEO της Chrysler Sergio Marchionne και η Michelle Obama; Όλοι τους ξυπνούν και αρχίζουν την ημέρα τους περίπου στις 4:00 τα χαράματα. Και μπορεί αυτή να μοιάζει μια περίεργη (και δύσκολα εφαρμόσιμη) συνήθεια, ωστόσο υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο γιατί πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, σηκώνονται από το κρεβάτι τόσο νωρίς.

Είναι αναμφίβολα μια προαγωγική ώρα, γιατί τότε τίποτα δεν σου αποσπά την προσοχή, όπως σημειώνει η Wall Street Journal. «Όταν υπάρχει ηρεμία και δεν ασχολείστε με ανθρώπους που σας αποσπούν την προσοχή, μπορείτε να είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στην δουλειά σας» λέει ο ψυχολόγος και συγγραφέας, Josh Davis.

Με το να εργάζεστε πριν την ανατολή του ηλίου, αποφεύγετε σε μεγάλο βαθμό τους αντιπερισπασμούς, τα τηλεφωνήματα, τα emails και τις ειδοποιήσεις στα Social Media. «Κανείς δεν περιμένει να απαντήσετε στο τηλέφωνο ή να στείλετε email στις 4 το πρωί» τονίζει ο Josh Davis.

Ο ίδιος μελέτησε τη συμπεριφορά πετυχημένων ανθρώπων για πάνω από πέντε χρόνια. Και διαπίστωσε ότι πολλοί από αυτούς ξυπνούν τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξεκινήσει επίσημα το ωράριο της δουλειάς τους. Μια τέτοια συνήθεια, σου δίνει την αίσθηση ότι ελέγχεις καλύτερα το πρόγραμμα σου και τη ζωή σου γενικότερα, όπως επισημαίνει ο γνωστός ψυχολόγος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =