αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Μόνο 1 στους 10 Έλληνες δηλώνει ευτυχισμένος από τη ζωή του- Όνειρο η διαμονή… στην Ελβετία

Έρευνα: Μόνο 1 στους 10 Έλληνες δηλώνει ευτυχισμένος από τη ζωή του- Όνειρο η διαμονή… στην Ελβετία

Μόλις ένας τους 10 Έλληνες δηλώνει ευτυχισμένος από τη ζωή του στην Ελλάδα, ενώ 6 στους 10 δηλώνουν ότι θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να ζουν σε μια άλλη χώρα, κατά προτίμηση στην Ελβετία.

Σε αυτό το λυπηρό συμπέρασμα καταλήγει η πρωτότυπη έρευνα με θέμα “Επιδιώξεις – Όνειρα – Προσδοκίες” που διεξήγαγε το διεθνές δίκτυο IRIS (International Research Institutes), που εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Focus Bari, σε 17 χώρες στις αρχές του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 9% των Ελλήνων παραδέχεται ότι η καθημερινοτήτα του είναι αυτή που επιθυμεί, ενώ το 42% δηλώνει ότι απέχει πολύ από τις επιδιώξεις του.

Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι κρίσιμο ζητούμενο των Ελλήνων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Συγκεκριμένα, οι πολίτες πιστεύουν ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, η οποία είναι και το άμεσο ζητούμενο για την υπέρβαση των καθημερινών προκλήσεων σε ζητήματα ζωτικής σημασίας.

Τρεις στους πέντε Έλληνες μάλιστα πιστεύουν ότι η χώρα θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στους πολίτες της και όχι στη διεθνή της επιρροή. Προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και γενικότερα η κεντρική πολιτική εξουσία οφείλουν να ενστερνιστούν τις ανάγκες τους, να δείξουν ευαισθησία στα προβλήματά τους, να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της χώρας σε ζωτικούς τομείς (οικονομία, υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη).

Η Ελλάδα δεν είναι για τους Έλληνες η χώρα των ονείρων τους

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο, που μόνο 4% των Ελλήνων δηλώνουν ότι η Ελλάδα σήμερα είναι η “χώρα των ονείρων τους” ή βρίσκεται σε ένα επίπεδο πολύ κοντά.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί και έκπληξη ότι το 61% των πολιτών εκφράζει την επιθυμία του να ζήσει σε άλλη χώρα, δίνοντας προτίμηση στην Ελβετία, μια κεντρικοευρωπαϊκή χώρα με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο και ισχυρό οικονομικό σύστημα.

https://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/ca/ca9eea86b43a4049b8b32537f1526f23.jpg?v=1&maxwidth=680&&watermark=magnify

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Έλληνας που ζει στην Ελβετία εξηγεί: «Μία οικογένεια βάζει στην άκρη περίπου 3.000 ευρώ τον μήνα» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 10 =