αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Μόνο το 12% των εργαζομένων είναι πλήρως παραγωγικό στην δουλειά. Και εδώ είναι οι λόγοι

Έρευνα: Μόνο το 12% των εργαζομένων είναι πλήρως παραγωγικό στην δουλειά. Και εδώ είναι οι λόγοι

Από την έναρξη της πανδημίας και μετά, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετατρέψει στα σπίτια τους σε… γραφεία, αλλά η υπερβολική εξάρτηση από τις οθόνες και η ψηφιακή υπερφόρτωση έχει επηρεάσει την παραγωγικότητα και την ψυχική ευεξία.

Σε δουλειές που οι εργαζόμενοι αισθάνονται ολοένα και πιο αναγκασμένοι να είναι «always-on», οι προσδοκίες που τους φορτώνονται γίνονται γρήγορα μη ρεαλιστικές. Οι ατελείωτες λίστες εργασιών έχουν γίνει μεγαλύτερες από τον χρόνο που έχουν διαθέσιμο. Πώς μπορούν λοιπόν οι Οργανισμοί να δώσουν προτεραιότητα σε ρεαλιστικά εβδομαδιαία σχέδια εργασίας που δεν ”καίνε” τους υπαλλήλους τους;

To πρόσφατα δημοσιευμένo Task Management Trends Report, που εκδόθηκε για λογαριασμό του Reclaim.ai, ερεύνησε πάνω από 2.000 επαγγελματίες για να αναλύσει πώς οι διευθυντές και τα μέλη της ομάδας δίνουν προτεραιότητα και υπερασπίζονται τον χρόνο τους, για εστιασμένη εργασία κατά τη διάρκεια των ολοένα και πιο πολυάσχολων εβδομάδων εργασίας τους, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες διαχείρισης έργων όπως η Jira , Asana, Todoist, Trello και ClickUp.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι μόνο το 12,4% των εργαζομένων μπορούν να είναι πλήρως παραγωγικοί περισσότερες από έξι ώρες την ημέρα στην εργασία τους και μόνο το 53,3% του χρόνου που εργάζονται αφιερώνεται σε παραγωγική εργασία.

Τι ακριβώς κάνει τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους;

-Ατελείωτες διακοπές και περισπασμοί
-Ο μισός λόγος είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν τον κατάλληλο χρόνο για να εργαστούν
-Μεταξύ των meetings και των εργασιών, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σχεδόν συνεχείς περισπασμούς και διακοπές που επηρεάζουν άμεσα την ικανότητά τους να ολοκληρώσουν την εργασία τους

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο: 31,6 διακοπές την ημέρα, 25,6 συναντήσεις την εβδομάδα, 1,96 ώρες την ημέρα σε μη παραγωγική εργασία.

Το σημερινό εργατικό δυναμικό βομβαρδίζεται από εργασίες και συναντήσεις που παίρνουν πολύ χρόνο. Εάν ο μέσος υπάλληλος έχει 25,6 συναντήσεις την εβδομάδα και αν κάθε συνάντηση διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά, αυτό σημαίνει 2,5 ώρες συναντήσεων κάθε μέρα, κατά μέσο όρο. Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τις συναντήσεις που μπορεί να είναι μεγαλύτερες.

Υποστελεχομένες εταιρίες

Όλοι έχουμε ακούσει για τους εργοδότες που δεν βρίσκουν εργαζομένους εν μέσω της «Μεγάλης Παραίτησης». Με τις ζωές των ανθρώπων να αλλάζουν λόγω της πανδημίας, οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τι θέλουν και τι χρειάζονται από τους εργοδότες τους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί παραιτούνται, απορρίπτουν προσφορές χαμηλών αποδοχών, αλλάζουν καριέρα και πολλά άλλα. Λόγω της πρωτοφανούς υποστελέχωσης που έχουν οι εταιρείες, οι εργαζόμενοι κατακλύζονται από περισσότερη δουλειά. Στην πραγματικότητα, το 23,4% των ανθρώπων αισθάνονται ότι ο φόρτος εργασίας τους έχει αυξηθεί άμεσα λόγω της «Μεγάλης Παραίτησης».

Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι μόνο το 53,5% των εβδομαδιαίων προγραμματισμένων εργασιών των εργαζομένων τελικα ολοκληρώνονται.

Κάθε μέρα, οι εργαζόμενοι εκτελούν μια πράξη… ταχυδακτυλουργίας με τα tasks τους, αναλαμβάνοντας συχνά τη δουλειά δύο ή τριών ατόμων, με λιγότερες ώρες την ημέρα για να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

«Ένα ‘καμένο’ εργατικό δυναμικό είναι προκαλεί πρόβλημα στην υγεία — είναι αντιπαραγωγικό, εξαντλητικό και δεν ωφελεί κανέναν εμπλεκόμενο. Και για πολλούς, το ψυχικό κόστος της πανδημίας και οι νέες προκλήσεις που προστέθηκαν στην εργασία από το σπίτι δεν βοηθούν. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση να παραμείνουν κολλημένοι στις οθόνες τους για περισσότερες ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες. Και υπάρχει το πρόβλημα: Δεν θα γίνουν όλα, γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να αισθάνονται την πίεση να δουλέψουν μέχρι εξαντλήσεως» σχολιάζει το αμερικανικό inc.com.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 9 =