αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Μια εργάσιμη εβδομάδα μπροστά στην οθόνη, ισούται με 25 λεπτά κάτω από τον ήλιο

Έρευνα: Μια εργάσιμη εβδομάδα μπροστά στην οθόνη, ισούται με 25 λεπτά κάτω από τον ήλιο

Επιβλαβής θεωρείται η πολύωρη έκθεση στην οθόνη υπολογιστή και, σύμφωνα με έρευνα πολυεθνικής εταιρείας, μια εργάσιμη εβδομάδα μπορεί να ισούται με 25 λεπτά στον Ήλιο.

Η πολυεθνική εταιρεία Unilever πραγματοποίησε μια έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη υπολογιστή για έξι ώρες επί πέντε ημέρες ισούται με 25 λεπτά στον Ήλιο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, δύο στα τρία άτομα δεν γνωρίζουν την επίδραση που έχει το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες στο δέρμα.

Στην πραγματικότητα, μόλις 30 ώρες έκθεσης σε μπλε φως από οθόνες smartphone ή φορητού υπολογιστή μπορεί να αυξήσουν τη φλεγμονή στα κύτταρα του δέρματος κατά 40%.

Αν και το μπλε φως μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορση και να βοηθήσει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και να προκαλέσει μελάγχρωση, να εμποδίσει τη δημιουργία μελατονίνης και να αυξήσει τα επίπεδα ορμονών του στρες.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Σαμάνθα Τάκερ, αντιπρόεδρος της Επιστήμης και της Τεχνολογίας για το τμήμα Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας της Unilever, επισημαίνει το εξής:

«Η μακροχρόνια έκθεση στο μπλε φως μπορεί να έχει να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία των ανθρώπων και ανησυχούμε ότι οι άνθρωποι απλά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους. Είναι πολύ πιθανό ότι η έκθεση στο μπλε φως έχει αυξηθεί φέτος, καθώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν αυξήσει τον χρόνο που περνούν μπροστά σε μια οθόνη. Οι άνθρωποι πρέπει να αναζητούν προϊόντα περιποίησης του δέρματος που είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, καθώς και νιασιναμίδη και οξείδιο του ψευδαργύρου. Ο περιορισμός του χρόνου οθόνης βοηθά, επίσης, όχι μόνο για τη συνολική υγεία του δέρματος, αλλά και για τη γενική ευημερία μας».

Η έρευνα έγινε μέσω δημοσκόπησης σε 1.318 καταναλωτές κατά τον Αύγουστο.

Πηγή: sputniknews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − sixteen =