αρχικηVIRALΈρευνα: Η Αθήνα μέσα στις 10 Ευρωπαϊκές πόλεις κινδυνεύουν περισσότερο από διαρρήξεις

Έρευνα: Η Αθήνα μέσα στις 10 Ευρωπαϊκές πόλεις κινδυνεύουν περισσότερο από διαρρήξεις

Καθώς οι παγκόσμιες αναζητήσεις στο Google για “διαρρήξεις σπιτιών” να έχουν αυξηθεί κατά +120% τους τελευταίους 12 μήνες¹, πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ασφάλεια του σπιτιού τους. Όμως, οι κάτοικοι ορισμένων πόλεων μπορεί να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Νέα έρευνα της Compare The Market AU εξέτασε τα ποσοστά διαρρήξεων σε όλη την Ευρώπη για να αποκαλύψει τις περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο διαρρήξεων. Τα 10 υψηλότερα ποσοστά διαρρήξεων ανά 100.000 κατοίκους αποκαλύφθηκαν ως εξής:

Το Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται ως η πόλη που υφίσταται τις περισσότερες διαρρήξεις ετησίως με συνολικό ποσοστό 1.150 διαρρήξεων ανά 100.000 κατοίκους. Στη δεύτερη θέση και πιο κάτω στη χώρα βρίσκεται η πόλη του Μπέρμιγχαμ, η οποία είχε ποσοστό διαρρήξεων 1.131,4 ανά 100.000 άτομα.

Περνώντας στην τρίτη θέση στην Ευρωπαική κατάταξη βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα με ποσοστό διαρρήξεων 762 διαρρήξεων ανά 100.000 άτομα, ενώ η Στοκχόλμη στη Σουηδία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 736 διαρρήξεις ανά 100.000 άτομα. Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα είναι η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και οι Βρυξέλλες.

Όσον αφορά τις πόλεις με τις λιγότερες διαρρήξεις, το Όσλο κατέλαβε την πρώτη θέση με μόλις 33 διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Μπρατισλάβα στη Σλοβακία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 68 διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους. Όπως είναι αναμενόμενο, το Όσλο είναι επίσης η χώρα που δαπανά τα περισσότερα χρήματα για την έξυπνη ασφάλεια του σπιτιού, με τον μέσο κάτοικο να δαπανά περίπου 22,21 δολάρια ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Adrian Taylor της Compare the Market AU δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι διαρρήξεις μειώθηκαν κατά ένα σημαντικό ποσό, καθώς οι άνθρωποι παρέμειναν στο σπίτι. Τώρα που η καθημερινή ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, οι άνθρωποι περνούν λιγότερο χρόνο στο σπίτι, γεγονός που δυστυχώς θέτει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο να διαρρήξουν”.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι η επένδυση στην έξυπνη ασφάλεια του σπιτιού μπορεί να αποβεί επωφελής για την αποτροπή τυχόν ευκαιριακών κλεφτών. Ωστόσο, αυτό δεν σας προστατεύει από τον οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια διάρρηξη, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να συνάψετε ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου. Ανάλογα με το συμβόλαιο και το επίπεδο κάλυψης, μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε το κόστος των απολεσθέντων ή κλαπέντων αντικειμένων. Θα μπορούσατε επίσης να δείτε εκπτώσεις σε ορισμένα συμβόλαια εάν δείξετε στους ασφαλιστές ότι έχετε εγκαταστήσει ασφάλεια στο σπίτι σας”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + eleven =