αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα Ε.Ε. αποκαλύπτει: Δύσκολη η εργασία από το σπίτι… όταν έχεις μικρά παιδιά

Έρευνα Ε.Ε. αποκαλύπτει: Δύσκολη η εργασία από το σπίτι… όταν έχεις μικρά παιδιά

Μπορεί η εργασία από το σπίτι να μοιάζει ως ένα… ονειρικό μοντέλο για πολλούς, ωστόσο φαίνεται ότι το σκηνικό γίνεται διαφορετικό όταν στο ίδιο σπίτι υπάρχουν και μικρά παιδιά.

έρευνα που διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound, η οποία έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των εργασιακών συνθηκών, συμπεραίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζόμενων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ξεκινήσει την τηλεργασία λόγω της πανδημίας.

Από αυτούς το 26% ζει σε σπίτια με παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα 10% με παιδιά από 12 ως 17. Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα.

Αντίθετα, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζει προβλήματα στην τηλεργασία είναι 5% και 7% αντίστοιχα. Η Μαίρη Μακάφεϊ, η επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και επικοινωνιών της Eurofound, δήλωσε ότι η υγεία και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εύλογα προβληματίζουν το κοινό και τους ιθύνοντες.

“Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικογενειακή ζωή. Οι γονείς αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών και πολλοί μάλιστα χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 9 =