αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Δύσκολες… οι προσλήψεις στο β΄ τρίμηνο, λένε οι Έλληνες εργοδότες

Έρευνα: Δύσκολες… οι προσλήψεις στο β΄ τρίμηνο, λένε οι Έλληνες εργοδότες

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Ελληνες εργοδότες ως προς τις προοπτικές απασχόλησης για το επόμενο τρίμηνο, με την έρευνα της ManpowerGroup να δείχνει πως η αύξηση του πληθωρισμού, οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η δύσκολη κατάσταση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας (η έρευνα έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για νέες προσλήψεις. Ετσι, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το β΄ τρίμηνο του 2022 διαμορφώνονται στο +3%, ενώ οι εποχικά προσαρμοσμένες προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο -2%. Ο ισχυρότερος ρυθμός προσλήψεων καταγράφεται στον τομέα της βιομηχανίας/παραγωγής, ενώ μέτριο ρυθμό προσλήψεων αναμένουν οι εργοδότες στον τομέα των κατασκευών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα προοπτικών απασχόλησης του ομίλου της ManpowerGroup, 515 Ελληνες εργοδότες καταγράφουν συγκρατημένες προοπτικές προσλήψεων το προσεχές τρίμηνο από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα των συνολικών προοπτικών απασχόλησης (NEO), που ανέρχονται στο +3%. Το 29% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 26% προβλέπει μείωση και το 41% δεν προβλέπει κάποια αλλαγή.

Η βιομηχανία/παραγωγή είναι ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις, με τους υπευθύνους προσλήψεων να καταγράφουν συνολικές προοπτικές απασχόλησης στο +26%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, εκείνοι που αναζητούν απασχόληση στον τομέα αυτό να περιμένουν μείωση των συνολικών προοπτικών απασχόλησης κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και αύξηση κατά 20 μονάδες συγκριτικά με το β΄ τρίμηνο του 2021.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =