αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Γιατί οι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία

Έρευνα: Γιατί οι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία

Μπορεί οι millennials να έχουν περάσει μέσα… από 1.000 φουρτούνες, αλλά μια νέα έρευνα της Knight Frank έρχεται να προβλέψει ότι οι θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία.

Πως; Το βασικό στοιχείο σύμφωνα με την έρευνα είναι ότι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 2000 θα κληρονομήσουν τεράστια ποσά τα επόμενα 20 χρόνια. Κυρίως εξαιτίας του πλούτου σε ακίνητα που συσσώρευσαν οι προηγούμενες γενιές.

Μόνο στις ΗΠΑ πρόκειται να περάσουν στην επόμενη γενιά περιουσιακά στοιχεία ύψους 90 τρισ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι «οι εύποροι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία», σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων.

Η έρευνα Wealth Report της Knight Frank διαπίστωσε ότι το 75% των millennials περιμένει την αύξηση του πλούτου του το 2024, την ώρα που την ίδια προσδοκία έχει το 53% των baby boomers, το 56% των gen X και το 69% των gen Z.

Βέβαια, όσο περιμένουν την κληρονομιά τους, πολλοί millennials εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες που είχαν στα οικονομικά τους τα αλλεπάλληλα σοκ, ξεκινώντας με την χρηματοοικονομική κρίση του 2008, την ευρωπαϊκή κρίση, το Brexit και στη συνέχεια την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πληθωριστική κρίση.

Έπειτα από την αλματώδη αύξηση των ενοικίων, πολλοί millennials αδυνατούν να βάλουν στην άκρη χρήματα για να πληρώσουν έστω την προκαταβολή για το δικό τους σπίτι. Το στερεότυπο θέλει τη γενιά αυτή, απογοητευμένη από τα οικονομικά της, να αποφασίζει να ξοδέψει όσα χρήματα έχει σε μικρές πολυτέλειες, όπως τα τοστ αβοκάντο και οι ακριβοί καφέδες.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο πλούτος της θα έρθει με τη μορφή κληρονομιάς, κάτι που σημαίνει ότι οι millennials θα αποκτήσουν τελικά τα δικά τους σπίτια.

«Όταν η silent generation (1925-1945), οι baby boomers (1946-1964) και οι πιο μεγάλοι από τους Generation X (1965-1980), πεθάνουν, πλούτος 3,1 τρισ. δολαρίων που είναι δεσμευμένος στα σπίτια τους θα απελευθερωθεί», αναφέρει η έκθεση της Knight Frank.

Πέραν των ακινήτων, οι μετοχές, τα ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που συσσώρευσαν οι προηγούμενες γενιές θα περάσουν στους millennials.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως βγάζω 12.000 δολάρια τον μήνα παθητικό εισόδημα μέσω του Etsy»: Αυτή η γυναίκα τα κατάφερε. Και πλέον δουλεύει μόλις 1 ώρα την ημέρα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 17 =