αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους οι Έλληνες εργοδότες θα κάνουν προσλήψεις μέσα στους επόμενους μήνες

Έρευνα: Αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους οι Έλληνες εργοδότες θα κάνουν προσλήψεις μέσα στους επόμενους μήνες

Αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων το δ’ τρίμηνο 2017 αναμένει το 20% των εργοδοτών, σύμφωνα με έρευνα της ManPower Group για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα. Το 11% προβλέπει μείωση και το 66% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, στον τομέα της Γεωργίας και για τον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Οι πιο επιφυλακτικές προοπτικές, της τάξης του +6%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Τουρισμού.

Πάντως, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο +15% και πρόκειται για τις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια.

Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν τον ισχυρότερο ρυθμό προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +15%, ενώ οι Προοπτικές στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +13%.

Οι εργοδότες των μεσαίων επιχειρήσεων καταγράφουν τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +26%, ενώ και οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων προβλέπουν μια δραστήρια αγορά εργασίας, καταγράφοντας προοπτικές της τάξης του +24%.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 13 =