αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για να κάνεις καριέρα (και να ζήσεις) το 2019

Έρευνα: Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για να κάνεις καριέρα (και να ζήσεις) το 2019

Σύμφωνα με στοιχεία της HSBC, η καλύτερη χώρα για “φιλόδοξους globetrotters που θέλουν να ενισχύσουν την καριέρα τους το 2019”, είναι η Γερμανία.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 22.000 ανθρώπων (όλοι τους μετανάστες λόγω επαγγελματικής κατάστασης), από την οποία προέκυψε και το πιο συχνό κίνητρο το οποίο ωθεί τους νέους να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους.

Για πρώτη φορά, μετά από σειρά ετών, η Γερμανία προσπέρασε τις Σουηδία και Ελβετία στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Μεταξύ άλλων, το 70% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε πως η μετακίνησή τους στη Γερμανία τους έκανε πιο παραγωγικούς, με το 65% να τονίζει πως βρήκε εκεί έναν καλύτερο εργασιακό χώρο και περιβάλλον, ενώ το 73% δήλωσε πως νιώθει μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια. Μάλιστα, πολλοί συμπλήρωσαν πως οι εταιρείες τους δεν τους επιτρέπουν να κοιτάζουν τα εταιρικά τους email το Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη βέβαια, αν απλά θέλεις να κερδίζεις περισσότερα χρήματα, τότε ίσως να σε ενδιέφερε η δεύτερη χώρα της σχετικής λίστας, που είναι το Μπαχρέιν και στο οποίο μπορεί κάποιος να βελτιώσει σημαντικά το εισοδημά του, τουλάχιστον με όσα απάντησε το 77% των εργαζομένων από άλλες χώρες εκεί. Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει αμέσως μετά το Brexit.

Πηγή: esquire

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − five =