αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Αυτά είναι τα brands κινητών που αγοράζουν μαζικά οι Έλληνες

Έρευνα: Αυτά είναι τα brands κινητών που αγοράζουν μαζικά οι Έλληνες

Ποιες μάρκες κινητών προτιμούν οι Έλληνες; Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Canalys, την πρωτιά από πλευράς όγκου πωλήσεων smartphones στην ελληνική αγορά κατέχει η κινεζική εταιρεία Xiaomi, με ένα εντυπωσιακό μερίδιο 51%. Η εταιρεία μέσα σε έναν μόλις χρόνο κατάφερε (το β’ τρίμηνο του 2021) να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 113% -σε τεμάχια- σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Δεύτερη στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών έρχεται η Samsung με μερίδιο αγοράς 22% και αύξηση πωλήσεων 11% σε ετήσια βάση (μεταξύ β’ τριμήνου 2020 και β’ τριμήνου 2021).

Στην ίδια λίστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, ακολουθεί η TCL, με μερίδιο της αγοράς 11%. Η τελευταία έκανε ρεκόρ ανόδου σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις να διευρύνονται σε ποσοστό 1.430%.

Την πρώτη πεντάδα των πιο ισχυρών κατασκευαστών στην ελληνική αγορά smartphones συμπλήρωσαν η Apple με μερίδιο 6% και αύξηση πωλήσεων κατά 21%, και η realme με μερίδιο 4%.

Τα μερίδια αυτά δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν τους επόμενους μήνες, καθώς πολλές από τις εταιρείες του κορυφαίου «top 5» παρουσιάζουν τώρα τα νέα μοντέλα τους, τα οποία θα ρίξουν στη μάχη των εορταστικών αγορών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =