αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα αποκαλύπτει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες εργάζονται με ευέλικτη εργασία (και γιατί είναι καλό)

Έρευνα αποκαλύπτει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες εργάζονται με ευέλικτη εργασία (και γιατί είναι καλό)

Πάνω από τους μισούς (55%) Έλληνες εργαζόμενους αναμένουν ότι η απαίτηση για ευελιξία στην εργασία θα συνεχίσει να αυξάνει το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα της Regus. Αυτό οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στο ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι αναζητούν μεγαλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η οποία να τους προσφέρει περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μειώνοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας τον χρόνο που έχουν για να χαλαρώσουν.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας αναφέρει τα εξής: «Αυτή η χαρακτηριστική στροφή στις εργασιακές συνήθειες μπορεί να αποδοθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν αυξανόμενες προσδοκίες για περισσότερη ελευθερία και ευελιξία, που αποτελεί σίγουρα παράγοντα ο οποίος συμβάλλει στην αύξηση της δημοτικότητας της ευελιξίας στην εργασία. Αν το συνδυάσουμε με την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στην αγορά, η οποία διευκολύνει την ευελιξία στην εργασία, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι επιχειρήσεις εξελίσσονται και γίνονται πιο ευέλικτες για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους να επιτύχουν μεγαλύτερη ευτυχία.»

Πάρτε για παράδειγμα τη γενιά των millennial, είναι τόσο συνηθισμένοι να βρίσκονται συνεχώς συνδεδεμένοι, ώστε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις για να εκτελούν τα καθήκοντά τους από τοποθεσίες της επιλογής τους, όπως είναι τα business lounges, οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας, τα γραφεία για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή τα drop-in κέντρα. Οι απαιτήσεις των εργαζομένων αλλάζουν και είναι στο χέρι των επιχειρήσεων να εξελιχθούν μαζί με το εργατικό δυναμικό τους.

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fourteen =