αρχικηVIRALΈρευνα αποκαλύπτει: Γιατί όσοι άνθρωποι έχουν σκύλο ζουν ως και 24% περισσότερο

Έρευνα αποκαλύπτει: Γιατί όσοι άνθρωποι έχουν σκύλο ζουν ως και 24% περισσότερο

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό συντριβάνι νεότητας, ούτε ειδικό φίλτρο που να γιατρεύει τις ασθένειες. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει κάτι που, όπως ισχυρίζεται η επιστήμη, μπορεί να σε κάνει να ζήσεις περισσότερο. Οι ΣΚΥΛΟΙ.

Μια νέα έρευνα, που συγκέντρωσε στοιχεία απο μελέτες 70 ετών δημοσιεύθηκε στο Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes, ένα περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης και το συμπέρασμα είναι πως ένας σκύλος μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του ιδιοκτήτη του μέχρι και 24%.

Κι αυτό είναι ένα “κόλπο” για το οποίο δεν χρειάζεται εκπαίδευση.

Οι ερευνητές εξέτασαν 10 δημοσιευμένες μελέτες βασισμένες στα στοιχεία 3.8 εκατομμυριών συμμετεχόντων από το 1950 μέχρι και το 2019. Η ανάλυση τους απέδειξε πως ένας σκύλος μπορεί να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του από διάφορες πιθανές αιτίες θανάτου.

Η μελέτη απέδειξε ακόμα ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της ‘ιδιοκτησίας’ σκύλου είναι και η μείωση των πιθανότητων κατά 31% για κάποια καρδιακή πάθηση, σύμφωνα με την Caroline Kramer. Οι ιδιοκτήτες σκύλου που είχαν ήδη βιώσει κάποιο καρδιακό επεισόδιο παρουσιάσαν 65% λιγότερες πιθανότητες θανάτου.

Ακόμα ένα βασικά κομμάτι του να έχεις κατοικίδιο σημαίνει πως πρέπει να το βγάζεις και βόλτα. Αυτό αυτομάτως προσθέτει κάποια έξτρα λεπτά άσκησης μες την ημέρα.

Τέλος η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση είναι σημαντικοί παράγοντες ενός πρώιμου θανάτου. Η υπόθεση των ερευνητών είναι πως η υπέροχη παρέα των σκύλων μπορεί να περιορίσει αυτά τα συναισθήματα.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =