αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Έπεσε» μαύρο στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων που είχε «ξεπλύνει» 3 δισ. δολάρια

«Έπεσε» μαύρο στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων που είχε «ξεπλύνει» 3 δισ. δολάρια

Οι διωκτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης “έριξαν” την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ChipMixer, η οποία φέρεται να είχε ξεπλύνει πάνω από 3 δισ. δολάρια, και απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του διαχειριστή της, βιετναμέζικης καταγωγής, για ξέπλυμα χρήματος, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η επιχείρηση διεξήχθη από την Europol σε συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες (FBI) και τη Γερμανία (BKA). Οι αρχές κατέσχεσαν δεδομένα 7 TB, τέσσερις διακομιστές και crypto αξίας 46,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κατάσχεση των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των Tor dark web servers της υπηρεσίας, εμποδίζει τη λειτουργία της πλατφόρμας. Οι επισκέπτες θα βλέπουν τώρα ένα banner κατάσχεσης από την Federal Criminal Police Office Bundeskriminalamt (BKA) της Γερμανίας.

Η πλατφόρμα, η οποία λειτουργούσε στο darknet, ξέπλενε κεφάλαια που χρησιμοποιούνταν για επιθέσεις ransomware και κρατικά χρηματοδοτούμενες ληστείες κρυπτονομισμάτων, μεταξύ άλλων από βορειοκορεατικούς κυβερνοπαράγοντες, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =