αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈπεσαν οι υπογραφές: Πέρασε στα «χέρια» των τραπεζών η Creta Farms

Έπεσαν οι υπογραφές: Πέρασε στα «χέρια» των τραπεζών η Creta Farms

Στις “καθυστερήσεις” παίχτηκε η ενεχυρίαση των μετοχών των αδελφών Δομαζάκη στις πιστώτριες τράπεζες. Με δύο και πλέον μήνες καθυστέρηση από την ημέρα που τα δύο αδέλφια υπέγραψαν το MoU με τις πιστώτριες τράπεζες, το απόγευμα της Παρασκευή οι αδελφοί Δομαζάκη υπέγραψαν τελικά την εκχώρηση των μετοχών τους ως ενέχυρο προς τις πιστώτριες τράπεζες, όπως αναφέρει το Capital.gr.

Από χθες το βράδυ λοιπόν οι τράπεζες, που έχουν άνοιγμα στην Creta Farms κοντά στα 110 εκατ. ευρώ, έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην Κρητική αλλαντοβιομηχανία. Το ερώτημα είναι αν αυτή η “εξασφάλιση” των τραπεζών αποτελεί πλέον κενό γράμμα εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία. Ή υπάρχει η δυνατότητα, έστω και στο και ένα, να αναστραφεί παραμένοντας ανοικτή η εταιρεία και να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, η προσφυγή στην προπτωχευτική διαδικασία και η παροχή ρευστότητας ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν οι μηχανές της αλλαντοβιομηχανίας.

Η άσκηση είναι δύσκολη και θα εξαρτηθεί και από τι θα γίνει τις επόμενες ώρες – ημέρες με τη βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη για το ποιος εκ των δύο ελέγχει το διοικητικό συμβούλιο και πως αυτή η βεντέτα μπορεί να τινάξει τη διαδικασία στον “αέρα”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 8 =