αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈπεσαν οι υπογραφές: Η Μινέρβα περνά στα χέρια της Deca- Diorama

Έπεσαν οι υπογραφές: Η Μινέρβα περνά στα χέρια της Deca- Diorama

Στα “χέρια” του fund Deca-Diorama περνά η ελαιουργική εταιρεία Μινέρβα. Το deal “έκλεισε” πριν από λίγες ώρες, με το τίμημα να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και εντός της ημέρας.

Το fund Deca-Diorama αποκτά το σύνολο της ελαιουργικής εταιρείας η οποία εκτός από την αγορά του ελαιολάδου έχει σημαντική παρουσία στην κατηγορία των ξυδιών αλλά και στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων.

Η πώληση της Μινέρβα συνδέεται με την αλλαγή στρατηγικής σε παγκόσμιο επίπεδο του πολυεθνικού ομίλου PZ Cussons.

Η Μινέρβα κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης που έληξε στις 31 Μαΐου 2018 (1η Ιουνίου 2017 – 31 Μαΐου 2018), παρουσίασε μείωση πωλήσεων κατά 13% στα 55,64 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα επιβαρυμένο ήταν το κόστος πωληθέντων από τις υψηλές τιμές των πρώτων υλών σε βούτυρο και ελαιόλαδο, που οδήγησε το περιθώριο μικτού κέρδους στο 19% από 22%. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μείωση των καθαρών προ φόρων κερδών, που διαμορφώθηκαν στις 617 χιλ. ευρώ έναντι των 2,3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, παρά τη δυσμενή κατάσταση, η Μινέρβα παραμένει με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και μηδενικό δανεισμό, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις.

Αν και παρουσίασε κάμψη των οικονομικών αποτελεσμάτων της, συνέχισε τις επενδύσεις σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και εκσυγχρονισμό που πλησίασαν τα 6 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα ολοκλήρωσε πολυετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορούσε στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και της παραγωγικής διαδικασίας στη γραμμή τυροκομικών της μονάδας των Ιωαννίνων και του σταθμού γάλακτος της Ανδραβίδας. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η μεταφορά και εκσυγχρονισμός της γραμμής παραγωγής προϊόντων ΤΟΠ από τον Πειραιά στο Σχηματάρι, μια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ. Εκτός από την εσωτερική αγορά η Μινέρβα έχει παρουσία και στις διεθνείς αγορές, με τις εξαγωγές της να καλύπτουν ποσοστό άνω του 12% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 3 =