αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έξυπνη» εφαρμογή που έχει φτιαχτεί από startup, θέλει να κάνει ασφαλή τα μαγαζιά στη Μύκονο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έξυπνη» εφαρμογή που έχει φτιαχτεί από startup, θέλει να κάνει ασφαλή τα μαγαζιά στη Μύκονο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί πρόσφατα να είδαμε φαινόμενα… συνωστισμού στη Μύκονο, φαίνεται όμως ότι οι επιχειρηματίες του νησιού θέλουν να χτίσουν ένα πιο ασφαλές προφίλ για το νησί. Και έτσι καταφεύγουν στις νέες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα «safe Mykonos» όπως το αποκαλούν οι επιχειρηματίες, εγκαθίσταται σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, και με τη βοήθεια ανιχνευτών και μιας έξυπνης εφαρμογής, εξασφαλίζει ότι ο αριθμός των πελατών είναι ο προβλεπόμενος. Όλα βασίζονται σε ένα μοναδικό κωδικό αριθμό που λαμβάνει κάθε επισκέπτης με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας του. 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, η εφαρμογή που αναπτύσσει ελληνική startup εταιρεία καταμετρά σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των πελατών σε κάθε κατάστημα, ώστε να μην υπερβαίνει τα υγειονομικά όρια που έχουν τεθεί. Η εφαρμογή θα καταγράφει τι ώρα έφτασε ο πελάτης στο κατάστημα και τι ώρα αποχώρησε, ενώ θα γνωρίζει και ποιος άλλος ήταν μαζί του για την περίπτωση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση που καταγραφεί θετικό κρούσμα.

Η εφαρμογή σε περίπτωση που εμφανίσει κάποιος συμπτώματα κορονοϊού ειδοποιεί αυτόματα όσα άτομα βρίσκονταν μαζί του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 3 =