αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι skills που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα αν μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Έξι skills που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα αν μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Δεν είναι εύκολο μονοπάτι. Το έχουμε ξανά πει: Αν αποφασίσεις να μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μπορεί να ανοίγεται ένας συναρπαστικός δρόμος μπροστά σου, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά εμπόδια. Το ίδιο ισχύει και στο πεδίο της καινοτομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι 8 στις 10 νέες startups τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ σύντομα.

Και τι παίζει ρόλο για το αν τελικά θα φτάσεις στην επιτυχία; Σίγουρα πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Τώρα θα κάνουμε τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και θα δούμε 6 skills που θα σου φανούν χρήσιμα αν μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

1# Διαπραγματεύσεις. Θα χρειαστεί να κάνεις πολλές, αν γίνεις επιχειρηματίας ή startupper. Δες εδώ 7 tips.

2# Networking. Οι ευκαιρίες συνήθως δεν παρουσιάζονται μόνες τους. Είναι άνθρωποι από πίσω που μπορούν να τις δημιουργήσουν. Μην ξεχνάς να κάνεις networking λοιπόν.

3# Παρουσίαση. Θα χρειαστεί επίσης να κάνεις αρκετές. Είτε σε συνεργάτες, είτε σε επενδυτές, είτε σε κάποιον άλλο άνθρωπο της αγοράς. Προσπάθησε να ξεπεράσεις το αρχικό άγχος και να είσαι άνετος με το να μιλάς μπροστά σε κόσμο.

4# Ανοιχτός σε feedback. Οι σπουδαίοι leaders δεν μιλούν μόνο. Αλλά υπάρχουν πολλές φορές που ακούνε. Μερικές φορές οι γνώμες και ιδέες των άλλων μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες.

5# Leadership. Και μιας και μιλάμε για leaders, να πούμε ότι αυτό που ονομάζουμε ‘ηγεσία’, είναι ίσως το βασικότερο skill ενός επιχειρηματία. Δεν έχεις να κάνεις μόνο με αριθμούς. Έχεις να ηγηθείς και σε μια ομάδα. Αν θέλεις να βελτιωθείς στο κομμάτι της ηγεσίας, μπορείς να διαβάζεις κάποια βιβλία, άρθρα, και φυσικά θα γίνεις καλύτερος μέσα από δικές σου εμπειρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 7 =