αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι recruitment startups που βοηθούν τις εταιρίες να βρουν κορυφαία ταλέντα, και τους υποψήφιους να βρουν την dream job τους

Έξι recruitment startups που βοηθούν τις εταιρίες να βρουν κορυφαία ταλέντα, και τους υποψήφιους να βρουν την dream job τους

Είναι γεγονός, ότι ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, δυσκολεύονται να κάνουν την «τέλεια πρόσληψη» εργαζομένου. Τα βιογραφικά είναι πολλά, οι πληροφορίες και τα skills που παραθέτονται επίσης πολλά. Με αρκετά από αυτά που παρουσιάζουν οι υποψήφιοι να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους δυνατότητες και background.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Ελλάδα. Όπου η ανεργία μπορεί να παραμένει υψηλή, ωστόσο οι εταιρίες που αναζητούν πριο ειδικευμένους εργαζομένους, δυσκολεύονται να βρουν αυτό που ψάχνουν. Αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι πολλοί καλοί εργαζόμενοι με δυνατά βιογραφικά, έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Από την άλλη μεριά, έχουμε υποψήφιους οι οποίοι αναζητούν δουλειά, στέλνουν βιογραφικά, αλλά τελικά ξοδεύουν πολύ χρόνο μέχρι να βρουν αυτό που ψάχνουν. Αν το βρουν.

Μέσα σε όλο αυτό το «παιχνίδι», μπαίνουν οι startups. Οι οποίες λειτουργούν ως ένας «μεσολαβητής» έτσι ώστε να «ταιριάξουν» τις εταιρίες, με τους κατάλληλους υποψφίους. Ενώ αρκετές από αυτές, δημιουργούν και ιντερνετικές κοινότητες, στις οποίες δημοσιεύονται αγγελίες. Εκεί μπορούν και οι εκάστοτε εταιρίες να βρουν εργαζομένους.

Παρακάτω ακολουθούν 6 τέτοιες recruitment startups. Μπορείς να τις χρησιμοποίησες κι εσύ. Αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δραστηριοποιούνται κυρίως με εταιρίες και υποψηφίους από το εξωτερικό.

1# Woo

2# Hired

3# Gild 

4# Jobbio

5# Saberr 

6# Syft

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 2 =