αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ψυχολογικά τρικ για να κάνεις τον άλλο να αντιδράσει όπως θες

Έξι ψυχολογικά τρικ για να κάνεις τον άλλο να αντιδράσει όπως θες

Συζητάς με κάποιον. Είτε σε πιο ήρεμο, είτε σε πιο έντονο τόνο. Κι όμως, μπορείς να «ελέγξεις» την συζήτηση περισσότερο από ότι ίσως νομίζεις. Υπάρχουν κάποια απλά ψυχολογικά τρικ για να κάνεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου να αντιδράσεις όπως θες. Έξι τέτοια τρικ θα δεις παρακάτω. Μήπως να τα χρησιμοποιήσεις;

1# Αν θέλεις κάποιος να συμφωνήσει με αυτά που λες, κούνα το κεφάλι σου ενώ μιλάς. Θα κουνήσει και εκείνος το κεφάλι ασυνείδητα, κάτι που ξεγελά τον εγκέφαλό του να πιστέψει ότι αυτό που λέγεται είναι γεγονός.

2# Όταν κάποιος σου κάνει μια ερώτηση που δεν θέλεις να απαντήσεις, πάντα να λες, «Γιατί ρωτάς»; Είναι ένα είδος διαφυγής.

3# Εάν κάποιος δεν σταματά να μιλάει ή δεν σε αφήνει να βγάλεις λέξη, ρίξε κάτι κάτω (π.χ .τα κλειδιά σου, ένα στυλό). Σκύψε για να τα σηκώσεις και άρχισε να μιλάς. Είναι ένας τρόπος διακοπής χωρίς να το συνειδητοποιήσει το άλλο άτομο.

4# Τριγωνικές κινήσεις των ματιών. Αν θέλεις κάποιον να συνεχίσει να μιλά, κοίταξε το ένα από τα μάτια του, μετά το άλλο και μετά το στόμα. Μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις με την ίδια σειρά και δεν θα το παρατηρήσει, θα φαίνεται φυσικό και σαν να τον προσέχεις. Από την άλλη πλευρά, αν θέλεις να σταματήσει κάνε το αντίθετο τρίγωνο: μάτι-μάτι-μέτωπο.

5# Ξεκινάς ένα τηλεφώνημα με το «Σε πέτυχα σε άσχημη στιγμή;». Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τις συνομιλίες με το «Καλησπέρα. Έχεις ένα λεπτό χρόνο να μιλήσεις;», κάτι που κάνει τους ανθρώπους αμυντικούς. Κάνοντας τους ανθρώπους να πουν «Όχι» είναι ένας βασικός παράγοντας που τους επιτρέπει να ανοιχτούν λέγοντας, «Όχι, φυσικά και όχι, δεν κάνω κάτι ούτως ή άλλως».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 10 =