αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ψυχολογικά κόλπα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του συνομιλητή σου, μέσα σε λίγα λεπτά

Έξι ψυχολογικά κόλπα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του συνομιλητή σου, μέσα σε λίγα λεπτά

Είναι χρήσιμο να χτίζεις σχέσεις εμπιστοσύνης. Είτε στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική σου ζωή. Αλλά πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μέσα από μια συζήτηση; Στην παρακάτω λίστα θα δεις 6 ψυχολογικά κόλπα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του συνομιλητή σου, μέσα σε μερικά λεπτά. Αρκεί να κινηθείς σωστά.

1. Ένα κάστρο πέφτει ευκολότερα από μέσα και όχι από έξω πολιορκώντας το. Συμφώνησε, αντί να λογομαχείς και ύστερα πρότεινε τη δικιά σου άποψη ως καλύτερη.

2. Η πετυχημένη επικοινωνία βασίζεται στη μεταφορά συναισθήματος και όχι στη μεταφορά πληροφοριών. Για να αποκτήσεις την εμπιστοσύνη του συνομιλητή σου πρέπει να του δείξεις ότι μοιράζεστε τις ίδιες συναισθηματικές εμπειρίες.

3. Πείτε ιστορίες στους ανθρώπους. Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν αλλά δεν αρκούν για να συνδεθείτε με τους ανθρώπους.Πάρτε παράδειγμα την επιτυχημένη οργάνωση των TED Talks, που επηρεάζει θετικά εκατομμύρια κόσμου: οι πιο επιτυχημένες παρουσιάσεις είναι περίπου 65% ιστορίες και 25% δεδομένα. Γνωστοί ομιλητές των TED Talks υποστηρίζουν ότι στην αρχή σκόπευαν να κάνουν μια ομιλία γεμάτη γεγονότα και αριθμούς και τίποτα προσωπικό. Αφού εξέτασαν τις υπόλοιπες ομιλίες, βρήκαν τη σωστή αναλογία και έκαναν την ομιλία τους επιτυχημένη, βάζοντας έναν προσωπικό τόνο.

4. Καλύτερα να φυτέψεις ένα σπόρο παρά να προσφέρεις ένα έτοιμο φυτό. Κάνε τους άλλους να σε εκτιμούν, να σε συμπαθούν και να σε χρειάζονται για αυτά που είσαι και όχι για αυτά που τους προσφέρεις.

5. Να έχετε αυτοπεποίθηση αλλά να είστε και ταπεινοί. Για να αποκτήσετε σεβασμό πρέπει να παντρέψετε την ταπεινοφροσύνη και την αυτοπεποίθηση. Χρειάζεστε αρκετή αυτοπεποίθηση για να έχετε τον έλεγχο του σεβασμού των άλλων, αλλά αυτό πρέπει να αντισταθμίζεται από το να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν γνωρίζετε. Η ταπεινότητα είναι ο δρόμος προς την επίτευξη του σεβασμού, ενώ η αυτοπεποίθηση είναι ο δρόμος προς την διαχείρισή του.

6. Θετικότητα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να έχουν άτομα δίπλα τους που τους μειώνουν, που καταστροφολογούν και που γενικά έχουν μία αρνητική στάση ζωής. Ακόμα και ένα χαμόγελο δείχνει την προδιάθεσή σου. Τα αρχέγονα ένστικτα θα ωθήσουν κάποιον να επικοινωνήσει με αυτόν που δεν φαίνεται απειλητικός. Αν χαμογελάς, αυτό θα σε κάνει λιγότερο τρομακτικό και συνεπώς «έμπιστο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 16 =