αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό

Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό

Τα χόμπι μπορούν να μας βοηθήσουν με πολλούς τρόπους στη ζωή μας. Η ψυχίατρος Sue Stuart-Smith έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο στους New York Times για το πώς η κηπουρική της έχει χρησιμεύσει ως «ψυχολογική σωτηρία» σε δύσκολες περιόδους. «Η κηπουρική μας γειώνει και μας δίνει κάτι να περιμένουμε», γράφει η Stuart-Smith. «Η κηπουρική είναι μια προσιτή μορφή δημιουργικότητας και μας επιτρέπει να φέρουμε κάτι νέο στον κόσμο» εξηγεί. Είτε πρόκειται για κηπουρική, είτε για ζωγραφική, είτε για μαγείρεμα ή κάτι άλλο, το να αφιερώνουμε χρόνο για τα χόμπι που μας μπορεί να μας αναζωογονήσει και να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας.

Η αμερικανική Thrive Global μίλησε με μερικούς ανθρώπους από το πεδίο της επιχειρηματικότητας- και όχι μόνο. Ζητώντας τους να παραθέσουν μερικά χόμπι συνήθειες που έχουν και τους βοηθούν να αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους. Εδώ είναι 6 από αυτά.

Ζωγραφική. Μάλλον αναμενόμενο. Ένα χόμπι που θα σε βοηθήσει να εκφράσεις την δημιουργικότητα σου, αλλά και να «καθαρίσεις» το μυαλό σου. Με την ζωγραφική μπορείς να… βγάλεις έξω από το μυαλό σου τις εμπειρίες που έχεις βιώσει. Να νιώσεις καλύτερα και φυσικά η ζωγραφική είναι μια δραστηριότητα μέσα από την οποία μπορείς να ακονίζεις συνεχώς την δημιουργικότητα σου.

Podcasting. Εδώ μπορείς να βγάλεις την δημιουργικότητα σου, ενώ παράλληλα μπορείς να «συνδεθείς» με σπουδαίους ανθρώπους που θα σου παραθέτουν τις εμπειρίες τους. Μην ξεχνάς ότι αν ξεκινήσεις το δικό σου Podcast, μπορείς να έχεις και τους δικούς σου καλεσμένους που θα μιλούν στον μικρόφωνο. Ακόμα και ανθρώπους που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις.

Διάβασμα βιβλίων. Ακόμα μια αναμενόμενη επιλογή. Το κάνουν οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι. Έχουν το διάβασμα βιβλίων μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα τους. Κάνε το και εσύ. Θα πάρεις νέες ιδέες, θα αναπτύξεις την δημιουργικότητα σου, ενώ θα «καθαρίζεις» και το μυαλό σου από τα άγχη της ημέρας.

Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά. Είναι χρήσιμο να περνάς χρόνο με άλλους ανθρώπους που πυροδοτούν τη δημιουργικότητά μου – ειδικά τα παιδιά. Τα παιδιά και οι νέοι είναι φυσικά καλοί στο να αμφισβητούν τον τρόπο σκέψης σου, να πυροδοτήσουν τη δημιουργικότητά σου, και τείνουν να το κάνουν με διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο. Βγάζουν το παιδί από μέσα σου, που είναι πάντα γεμάτο περιέργεια και πρόθυμο να πειραματιστεί.

Τραγούδι. Το τραγούδι έχει αποδειχτεί ότι απελευθερώνει ενδορφίνες – ορμόνες που συνδέονται με την ευχαρίστηση. Το τραγούδι έχει επίσης αποδειχθεί ότι απελευθερώνει κορτιζόλη, μια άλλη ορμόνη που βοηθά το σώμα να ανταποκρίνεται στο στρες. Η ουσία είναι ότι το τραγούδι είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Δοκιμάστε το και μην ντρέπεστε! Αφήστε τους γείτονες να σας ακούσουν!

Κάνε μία βόλτα έξω. Μία συνήθεια που έχουμε συμπεριλάβει σε πολλές λίστες μας. Και είναι μία συνήθεια που είχε ακόμα και ο Steve Jobs. Μία βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο θα σε βοηθήσει να βρεις νέες ιδέες, να χαλαρώσεις και να αλλάξεις παραστάσεις. Μην μένεις κλεισμένος μέσα στους 4 τοίχους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 2 =