αρχικηVIRALΈξι χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων

Έξι χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων

Όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε αυθεντικούς ανθρώπους γύρω μας. Αν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Ειδικά στην εποχή μας, κάποιος μπορεί να δημιουργήσει μια ψεύτικη ζωή στα social media και να το «μεταφέρει» αυτό το σκηνικό και στην πραγματική μας ζωή- ακόμα πιο εύκολα με ανθρώπους που δεν γνωρίζονται καλά.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι λένε αυτό που πιστεύουν και είναι ο εαυτός τους, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι. Ενώ έχουν και μερικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Εδώ είναι 6 από αυτά.

Δεν είναι επικριτικοί

Επειδή κοιτάζουν τον εαυτό τους και τα λάθη τους σε τακτική βάση, δεν κρίνουν τους άλλους. Καταλαβαίνουν, ότι τα λάθη συμβαίνουν για να μαθαίνουμε από αυτά και είναι πολύτιμο εργαλείο για να ωριμάζουμε και να εξελισσόμαστε.

Ζουν στο παρόν

Δεν παλεύουν με το παρελθόν τους, τις τύψεις ή τα λάθη τους. Δεν περνούν τον χρόνο τους σκεπτόμενοι συνεχώς το μέλλον. Ζουν στο παρόν και κοιτούν τα πράγματα μέρα με την μέρα. Ο αυθεντικός άνθρωπος καταλαβαίνει, ότι όλοι αλλάζουν και ότι η ζωή είναι μια καθημερινή μάχη.

Ακούνε

Αν μιλάνε μαζί σας, σημαίνει ότι τους ενδιαφέρουν αυτά που έχετε να πείτε. Διαφορετικά δεν θα σπαταλούσαν τον χρόνο τους. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε, επειδή δεν περιμένουν απλά για να πουν τις δικές τους σκέψεις ή απόψεις, αλλά προσπαθούν να καταλάβουν πραγματικά αυτό που τους λέτε. Δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες, επειδή προσπαθούν να καταλάβουν αυτό που τους λέτε.

Είναι συνεπείς

Επειδή προσπαθούν να κατανοήσουν τις δικές τους πράξεις και παίρνουν την ευθύνη τους είναι πολύ περισσότερο συνεπείς συναισθηματικά. Ξέρουν ήδη ποιοι είναι και τι θέλουν. Περπατάνε στο μονοπάτι που οι ίδιοι έχουν φτιάξει και δεν αφήνουν περιφερειακά πράγματα να τους αποσπάσουν την προσοχή.

Είναι ειλικρινείς

Επειδή είναι ειλικρινείς με το τι θέλουν από την ζωή τους δεν έχουν άλλη επιλογή από το να είναι ειλικρινείς και με τους άλλους. Λένε τα πράγματα όπως τα βλέπουν. Είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με τις απόψεις και τις σκέψεις τους. Δεν θεωρούν, ότι έχουν την ανάγκη να εξαπατήσουν κάποιον, γιατί δεν έχουν ανασφάλειες για τον εαυτό τους και δεν ανταγωνίζονται κανέναν. Το μόνο πράγμα που τους κατευθύνει είναι η ίδια η υπεροχή τους.

Θάρρος

Έχουν το κουράγιο να είναι ο εαυτό τους και να είναι πιστοί στα ιδανικά τους, ακόμα και αν αυτά δεν είναι δημοφιλή. Έχουν το θάρρος να πουν την γνώμη τους και να την υπερασπιστούν. Δεν υποκύπτουν στην κοινωνική πίεση και επιμένουν στις δικές τους απόψεις. Οι αυθεντικοί άνθρωποι ξεχωρίζουν, επειδή αρνούνται να συμμορφωθούν με όσα σκέφτονται οι άλλοι. Έχουν το θάρρος να είναι οι ξεχωριστοί άνθρωποι που είναι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − ten =