αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα με ισχυρή διαίσθηση

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα με ισχυρή διαίσθηση

Ο Albert Einstein είπε κάποτε ότι «το μόνο πραγματικά πολύτιμο πράγμα είναι η διαίσθηση». Αλλά τι κάνει τη διαίσθηση τόσο σημαντική; Και τι είναι αυτό που κάνει τα διαισθητικά άτομα να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους;

Ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να δοθεί ένα σταθερό σύνολο χαρακτηριστικών που ενσωματώνουν όλοι οι άνθρωποι με ισχυρή διαίσθηση, υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά που μπορούν να εντοπιστούν για να παρέχουν ένα παράθυρο στον κόσμο τους.

Οι ακόλουθες 6 ιδιότητες περιγράφουν μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους ένα εξαιρετικά διαισθητικό άτομο σκέφτεται, ενεργεί και ζει διαφορετικά.

1. Ακούνε την εσωτερική τους φωνή

Ίσως το πιο προφανές χαρακτηριστικό ενός διαισθητικού ατόμου είναι ο βαθμός στον οποίο ακούει τη μικρή φωνή μέσα του και στην πραγματικότητα ενεργεί με βάση αυτό που του λέει. Δεν αμφισβητούν τη συμβουλή που τους δίνεται, και απλώς γνωρίζουν ότι είναι η πιο κατάλληλη πορεία για να ακολουθήσουν κάθε δεδομένη στιγμή.

2. Παρατηρούν στενά το περιβάλλον τους

Προκειμένου η διαίσθηση τους να παρέχει λογικές και αποτελεσματικές συστάσεις, θα παρακολουθούν προσεκτικά το περιβάλλον τους και την Χ κατάσταση. Όλη αυτή η παρατήρηση σημαίνει ότι έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται όταν πρέπει να ληφθεί μια απόφαση. Μπορούν να ενεργήσουν με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι έχουν αφομοιώσει όλη τη σχετική διαθέσιμη γνώση.

3. Μπορούν να επικεντρωθούν γρήγορα στο τώρα

Προκειμένου να ακούσουν και να κατανοήσουν τι λέει η διαίσθησή τους, έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να εστιάζουν ξανά το μυαλό τους εξ ολοκλήρου στο τώρα, ώστε να αποκλείουν κάθε περιττή σκέψη για το παρελθόν ή το μέλλον. Μόνο όταν έχουν επιτύχει μια κατάσταση ενσυνειδητότητας μπορούν να αντιληφθούν το πλήρες μήνυμα που μεταδίδεται.

4. Είναι συνήθως αισιόδοξα άτομα

Όντας πιο στενά ευθυγραμμισμένοι με τα συναισθήματά τους από τους περισσότερους ανθρώπους, οι διαισθητικοί άνθρωποι είναι καλύτερα εξοπλισμένοι να επεξεργάζονται οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να προκύψει από μέσα, πριν απομακρυνθούν από αυτό. Μπορούν να πάρουν γρήγορα μαθήματα από τα λάθη τους και αυτό τους κάνει γενικά αισιόδοξους για το μέλλον. Γνωρίζουν ότι το καλό μπορεί να βγει από το ”κακο σενάριο” και ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος ανεξάρτητα από το πόσο ζοφερές είναι οι προοπτικές σε κάθε δεδομένη στιγμή.

5. Είναι δημιουργικοί και ευφάνταστοι

Καμία ιδέα δεν είναι υπερβολικά τραβηγμένη για ένα εξαιρετικά διαισθητικό άτομο και αυτή η ελευθερία δίνει στη φαντασία και τις δημιουργικές πλευρές του πλήρη περιθώριο κινήσεων και δημιουργίας. Αφήνουν το μυαλό τους να τους πάει όπου θέλει, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σκέψεις και ιδέες που άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν.

6. Αφιερώνουν χρόνο για ξεκούραση

Γνωρίζουν ότι για να λειτουργεί η διαίσθησή τους με μέγιστη αποτελεσματικότητα, η ανάπαυση και η ανάκτηση ενέργειας είναι πρωταρχικής σημασίας. Φροντίζουν να προγραμματίζουν επαρκείς περιόδους χαλάρωσης και συχνά διαπιστώνουν ότι μερικές από τις πιο λαμπρές τους σκέψεις έρχονται σε αυτές τις στιγμές. Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι όπως ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους. Μάλλον κάτι θα ήξεραν…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 1 =