αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που έχουν οι πραγματικά cool άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι πραγματικά cool άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Τι σημαίνει να είσαι «cool»; Στο σχολείο, τα cool παιδιά ήταν συνήθως αυτά με τα πιο ωραία ρούχα και τις περισσότερες παρέες.

Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του cool στο σχολείο και του real-world cool. Το Real cool είναι κάτι άλλο: Κάποιος φιλόξενος και ανοιχτός, ζεστός και ευγενικός, ανεξάρτητος και ικανός σε ό,τι κι αν κάνει, όπου κι αν πάει.

Το να είσαι cool σημαίνει επίσης να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου και να μην αφήνεις κανέναν άλλο να ορίσει το ποιος είσαι.

Αν θες να βαδίσεις σε αυτό το μονοπάτι, η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 6 χαρακτηριστικά που έχουν οι πραγματικά cool άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις).

1) Ορίζουν τη δική τους ενέργεια

Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο γεμάτο με άλλαάτομα, τι κάνεις; Μπορεί να προσπαθήσετε να νιώσετε την ενέργεια πρώτα, πριν ασχοληθείτε ή αλληλεπιδράσετε με οποιονδήποτε, ελπίζοντας ότι δεν θα σας προσέξουν πριν καταλάβετε την ατμόσφαιρα του πλήθους. Ένας cool άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτό. Δεν ανησυχεί για το τι σκέφτονται οι άλλοι ή τι κάνουν οι άλλοι. Ζει με τους δικούς του κανόνες ανά πάσα στιγμή. Καθορίζει τη δική του ενέργεια και δεν εξαρτάται από το πού βρίσκεται ή με ποιον είναι. Μεταφέρει την δική του ενέργεια σε κάθε περίσταση.

2) Είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες

Η ζωή έχει ατελείωτες εμπειρίες να προσφέρει, αλλά μπορείτε να τις ζήσετε μόνο αν αφήσετε τον εαυτό σας να τις ζήσει. Ένα cool άτομο δεν χάνει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι νέο. Και αυτό του δίνει μια πλούσια και γεμάτη ζωή, με τόνους αναμνήσεων. Μέρη που πρέπει να δείτε, πράγματα που πρέπει να κάνετε, άτομα που πρέπει να συναντήσετε – οι cool άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερα και βιώνουν περισσότερα απλά επειδή τολμούν περισσότερο.

3) Το κάνουν να φαίνεται φυσικό

Όταν σκέφτεσαι ένα cool άτομο δεν έχεις στο μυαλό σου μάλλον κάποιον δυσκολεύεται να έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ή που κάνει αδέξιες κινήσεις. Ένα cool άτομο κάνει το Χ ή το Ψ πράγμα με φυσικό τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ειδικός σε ό,τι κάνει. Σημαίνει απλώς ότι οτιδήποτε και να κάνουν, βάζουν όλη τους την προσπάθεια σε αυτό, δίνοντάς τους μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και ικανότητας ακόμα κι αν δεν έχουν ιδέα τι κάνουν.

4) Δεν κρίνουν

Οι cool άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο τους κρίνοντας τους άλλους. Πάρα πολλοί από εμάς ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο για να επικρίνουμε. Kρίνοντας τους άλλους ανθρώπους για το τι φοράνε, για το πώς συμπεριφέρονται, για το τι κάνουν. Για μερικούς ανθρώπους, η πράξη του να κρίνουν τους άλλους είναι… το αγαπημένο τους χόμπι. Αλλά ένα cool άτομο είναι πάνω απ’ όλα, γιατί δεν νοιάζεται για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Γιατί λοιπόν ένας cool άνθρωπος να ενδιαφέρεται για το αν κάποιος άλλος τηρεί αυτό που η κοινωνία θεωρεί «αποδεκτό»;

5) Δεν αφήνουν τις ανασφάλειές τους να τους σταματήσουν

Θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι οι cool άνθρωποι δεν έχουν ανασφάλειες. Οι ανασφάλειες είναι βασικό μέρος της ζωής. Όσο είσαι άνθρωπος, έχεις τη δική σου λίστα με προσωπικές ανασφάλειες. Αλλά η διαφορά μεταξύ ενός cool ανθρώπου και όλων των άλλων; Δεν αφήνουν τις ανασφάλειές τους να τους ελέγχουν. Kάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν, χωρίς να ενοχλούνται από τις φωνές στο κεφάλι τους.

6) Βρίσκουν κάτι διασκεδαστικό σε όλα

Μπορεί να είναι εύκολο να μπερδέψεις ένα cool άτομο με κάποιον που ενθουσιάζεται συνεχώς, αλλά αυτά τα δύο δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ένας cool άνθρωπος είναι απλά κάποιος που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ανεξάρτητα από την κατάσταση. Όπου κι αν βρίσκεται, ό,τι κι αν κάνει και με όποιον κι αν είναι, ένα cool άτομο μπορεί να βρει χαρά και ενδιαφέρον μέσα σε κάθε κατάσταση. Γιατί; Γιατί απλώς απολαμβάνει τη ζωή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + seventeen =