αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι με τους οποίους σπαταλάς την ζωή σου χωρίς να το καταλάβεις

Έξι τρόποι με τους οποίους σπαταλάς την ζωή σου χωρίς να το καταλάβεις

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους πολλών ανθρώπων είναι να ξυπνήσουν μια μέρα και να συνειδητοποιήσουν ότι όλη τους η ζωή έχει περάσει μπροστά από τα μάτια τους και ότι έχουν χάσει ευκαιρίες που βρέθηκαν στον δρόμο τους.

Κι όμως, μπορεί ήδη να σπαταλάς τη ζωή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Εδώ είναι 6 κακές συνήθειες… που μπορούν να σε παρασύρουν σε αυτό το μονοπάτι. Πόσες από αυτές βλέπεις στον εαυτό σου;

1# Περιμένεις την «σωστή στιγμή»

Αν πάντα περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, να σου πούμε το εξής: Η κατάλληλη στιγμή δεν θα έρθει ποτέ. Πρέπει εσύ να φτιάξεις την κατάλληλη στιγμή. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η αναμονή για την «κατάλληλη στιγμή» είναι η απόλυτη μορφή αναβλητικότητας. Πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε αυτή την παγίδα.

2# Scrollάρεις άσκοπα στο κινητό σου

Αν οι περισσότεροι έβλεπαν τον χρόνο που ξοδεύουν κοιτώντας τις οθόνες τους, θα σοκάρονταν. Είναι τόσο εύκολο να σηκώσεις κατά λάθος το τηλέφωνό σου και ΜΠΟΥΜ να καταλάβεις ότι έχουν ότι έχουν ήδη περάσει δύο ώρες από κάνοντας άχρηστο scrollάρισμα. Σκεφτείτε πόσα θα μπορούσατε να πετύχετε σε αυτό το διάστημα.

3# Φοβάσαι να βγεις από την «ζώνη άνεσης» σου

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης σου. Δεν υπάρχει τίποτα εντυπωσιακό που θα συμβεί μέσα στη ζώνη άνεσής σας. Αν θέλετε να αλλάξετε, θα πρέπει να νιώσετε άνετα… με το να νιώθετε άβολα. Θυμήσου και το άρθρο: Η άβολη ένδειξη που δείχνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο προς την επιτυχία: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη.

4# Δεν βάζεις όρια

Όταν κάνεις μια ζωή χωρίς να θέτεις όρια, χάνεις χρόνο άσκοπα. Οι άνθρωποι μπορεί να ξεπεράσουν τις κόκκινες γραμμές σου, και πρέπει να το πεις ανοιχτά. Μην λες «ναι σε όλα» συνεχώς. Είναι μια πλήρης σπατάλη χρόνου.

5# Σκέφτεσαι συνεχώς την γνώμη των άλλων

Και σε αυτή την παγίδα μπορεί να πέσει κάποιος, ειδικά στην εποχή των social media. Στο τέλος της ημέρας όμως, οι σκέψεις των ανθρώπων για τη ζωή σας δεν έχουν σημασία. Δεν χρειάζεται να πουν γνώμη για τις επιλογές σας. Και αν το κάνουν, ίσως αξίζει να αφήσεις αρκετό από αυτόν τον θόρυβο στην άκρη. Κάνε τις επιλογές που θες.

6# Κάνεις παρέα με λάθος άτομα

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Μπορούν να μας ωθήσουν προς την επιτυχία ή να μας κρατήσουν… βαλτωμένους. Nαι, η επιτυχία απαιτεί τεράστια αποφασιστικότητα και προσωπικότητα. Ωστόσο, η επιτυχία εξαρτάται επίσης από την ικανότητα σύνδεσης με άτομα που έχουν ήδη καταφέρει να φτάσουν στην επιτυχία.

Και τι ανθρώπους πρέπει να βάλεις γύρω σου; Ανεξάρτητα από το πόσα άτομα έχεις στον περίγυρο σου, αν θες να γίνεις πραγματικά σπουδαίος στον τομέα σου πρέπει να έχεις τρία βασικά άτομα στη ζωή σου ανά πάσα στιγμή:

1# Ένα άτομο που είναι μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο από εσένα για να μάθεις

2# Ένα άτομο που είναι στο ίδιο level με εσένα για να ανταλλάξετε ιδέες

3# Ένα άτομο που είναι σε πιο αρχικό στάδιο από εσένα, για να το coachάρεις και να παίρνεις ενέργεια

Κάθε πετυχημένος άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι πετυχημένος (και) λόγω των ανθρώπων που έχει γύρω του. Αυτό συνέβαινε από τα πολύ παλιά χρόνια και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Είναι μια κατάσταση που σου δίνει την ώθηση και τις γνώσεις για να πας παρακάτω. Ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί έναν υγιή ανταγωνισμό εντός της «παρέας». Θυμήσου εδώ το άρθρο: «Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fifteen =