αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να φτάσεις στις καλύτερες ιδέες

Έξι τρόποι για να φτάσεις στις καλύτερες ιδέες

Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου

Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν.

Βέβαια ο Jobs δεν είναι ο μόνος που εφάρμοζε μια τέτοια τακτική. Σε μια πολύ πιο παλιά εποχή, εκεί όπου τα τεχνολογικά μέση ήταν πολύ πιο «πρωτόγονα», κάτι παρόμοιο έκανε και ο Αριστοτέλης. Ο οποίος συχνά επέλεγε να περπατά για να γίνει πιο δημιουργικός και να βοηθήσει το μυαλό του να παράγει νέες ιδέες.

Περπατώντας μπορείς να σκέφτεσαι όλα όσα έχεις κάνει στο παρελθόν, αλλά και να ανακαλύψεις νέες προοπτικές και στρατηγικές. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που δεν θα έχεις καμία ιδέα, κάνε διάλειμμα και πήγαινε μία βόλτα. Είτε αυτή είναι σε μία παραλία, είτε στο κέντρο της πόλης, ένα 15λεπτος περίπατος μπορεί να είναι καθοριστικός για την επόμενη επιτυχία σου. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι λάτρεις του περπατήματος είναι και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως ο Mark Zuckerberg και ο Jack Dorsey.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στις καλύτερες ιδέες. Στο παρακάτω γράφημα θα δεις 5 ακόμα. ΄Μήπως να εφαρμόσεις κάποιους από αυτούς;

https://i.pinimg.com/736x/d2/c3/46/d2c34612314cdf5d1ad4da705c62b71b.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε παγίδες στις οποίες πέφτουν οι περισσότεροι άνθρωποι, κάποια στιγμή στη ζωή τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 18 =