αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να ξεπεράσεις την αρνητικότητα, όταν ξεκινάς ένα business project σε δύσκολες εποχές

Έξι τρόποι για να ξεπεράσεις την αρνητικότητα, όταν ξεκινάς ένα business project σε δύσκολες εποχές

Το business μονοπάτι δεν ήταν ποτέ εύκολο. Αν κάποιος κάνει μία τέτοια επιλογή, ξέρει ότι θα έχει πολλά «πάνω» και «κάτω» στη συνέχεια. Και ο φόβος για μια πιθανή αποτυχία κρατά πολλούς ανθρώπους σε μία αδράνεια- δεν κάνουν καν το πρώτο βήμα.

Το κλίμα έχει γίνει πιο «βαρύ» μέσα στην πανδημία. Θα έχεις ακούσει αρκετές φορές την φράση «δεν είναι εποχή για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου». Η απαισιοδοξία είναι έντονη, και το τοπίο παραμένει θολό και για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά.

Αν όμως θες να ξεκινήσεις ένα business project, πρέπει να τα ξεπεράσεις όλα αυτά. Τώρα λοιπόν θα δεις 6 tips για να ξεπεράσεις την αρνητικότητα κατά την έναρξη μιας επιχείρησης, ακόμη και σε καταστάσεις όπως μια πανδημία.

1# Βρες έναν μέντορα. Μια από τις βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Βρες ένα άτομο που γνωρίζει καλά το πεδίο σου, έτσι ώστε να σου δώσει συμβουλές και υποστήριξη, ακόμα και όταν τα πράγματα ζορίζουν.

2# Κάνε διαλείμματα. Είπαμε, η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη. Είναι χρήσιμο να κάνεις ένα reboot ανά τακτά διαστήματα. Φτιάξε την κατάλληλη ρουτίνα και φυσικά συμπεριέλαβε μέσα σε αυτή και διαλείμματα. Αυτά θα σε βοηθήσουν να «καθαρίσεις» το μυαλό σου και να είσαι πιο ξεκούραστος και παραγωγικός στην συνέχεια. Ρίξε μια ματιά και στο άρθρο «Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη».

3# Έχε μια νοοτροπία επίλυσης προβλημάτων. Μην πανικοβληθείτε μόλις αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα. Βάλτε κάτω τα δεδομένα, κάντε την έρευνα σας, συζητήστε το με τους συνεργάτες σας, και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση. Προβλήματα και εμπόδια θα προκύψουν αρκετά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εστιάζετε στις λύσεις.

4# Network, network, network. Είπαμε πριν ότι πρέπει να βρεις έναν μέντορα. Αυτό δεν αρκεί. Βρείτε ομοϊδεάτες και συναναστραφείτε μαζί τους. Ακούστε περισσότερο και μιλήστε λιγότερο – αν είστε αρχάριος. Πάρε νέες γνώσεις και ιδέες. Και δώσε. Το networking είναι χρήσιμο και στα δύσκολα. Εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι, το δίκτυό σας μπορεί να σας προσφέρει κάτι που θα σας ανεβάσει τη διάθεση και θα αλλάξει την οπτική σας για κάτι.

5# Να θυμάσαι το «γιατί» σου. Σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές, αναρωτηθείτε: «Γιατί το κάνω αυτό;». Εάν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση με μια καλή εξήγηση, θα αισθανθείτε γεμάτοι ενέργεια. Γιατί «Ένας σκοπός σας οδηγεί».

6# Παρακολούθα τα οικονομικά σου. Αισθάνεσαι πιο σίγουρος, όταν έχεις μια σαφή εικόνα των οικονομικών και του μπάτζετ σου. Ακόμα κι αν έχετε μια ομάδα λογιστών, βεβαιωθείτε ότι έχετε εικόνα των οικονομικών- και κάνετε την σχετική καταγραφή. Η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες σας είναι απαραίτητη, αλλά η μη επίβλεψη των αρχείων είναι ένα λάθος που πρέπει να αποφευχθεί, για να μην βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =