αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να καταπολεμήσεις την μοναξιά, αν είσαι Solopreneur | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Έξι τρόποι για να καταπολεμήσεις την μοναξιά, αν είσαι Solopreneur | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ναι, είναι ένα μοντέλο που βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Το να ξεκινά, δηλαδή, κάποιος ένα business project μόνος του. Χωρίς ομάδα. Ένας δρόμος που φυσικά δεν είναι εύκολος. Αλλά από την άλλη έχει και αρκετά θετικά. Αφού μπορείς να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις όποτε θες, χωρίς να αναλώνεσαι σε… κουραστικά meetings και συζητήσεις επί συζητήσεων. Όπως έχουμε ξανά πει, κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible το 2016, από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Ωστόσο, ένα από τα βασικά αρνητικά αυτού του μοντέλου, είναι η «απομόνωση» στην οποία ίσως καταλήξεις. Μη ξεχνάς ότι ένας soloprepeneur δεν χρειάζεται να πάει κάθε πρωί στο γραφείο και να συναναστραφεί με άλλους συναδέλφους. Πιθανότατα δεν χρειάζεται καν να βγει από το σπίτι του. Και κάπως έτσι, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα, και η μοναξιά να σε «φθείρει» σε βάθος χρόνου.

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Πάμε να δούμε 6 απλές συμβουλές για να καταπολεμήσεις την μοναξιά του solopreneur.

1# Κάποιες ημέρες, εργάσου από αλλού. Όπως έχουμε πει σε παλαιότερα άρθρα, υπάρχουν πολλά κατάλληλα cafe και κοινόχρηστοι χώροι, στους οποίους μπορείς να πας και να δουλέψεις. Με μόνο εργαλείο το Laptop και το smartphone σου- όπως θα έκανες δηλαδή και στο σπίτι σου. Καθόρισε κάποιες ημέρες την εβδομάδα κατά τις οποίες θα δουλεύεις εκτός σπιτιού. Θα αλλάξεις παραστάσεις και σίγουρα θα γνωρίσεις νέο κόσμο.

2# Co-working spaces. Υπάρχουν επίσης αρκετά τέτοια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Οργανωμένοι επαγγελματικοί χώροι στους οποίους μπορείς να εγκατασταθείς και να τους χρησιμοποιείς για εργασία, όποτε θες. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί αν δίνεις κάποια συνδρομή τον μήνα…

3# Διαλείμματα. Είναι επίσης σημαντικά, ειδικά αν δουλεύεις από το σπίτι. Αναζήτησε χρόνο για να κάνεις διαλείμματα, και να βγεις για μια βόλτα, έναν καφέ ή ένα ποτό με φίλους. Η καθημερινότητα θα κυλά πολύ πιο εύκολα. Θα καταπολεμήσεις την μοναξιά και παράλληλα θα «καθαρίζεις το μυαλό σου.

4# Κατοικίδιο. Αφού περνάς πολλές ώρες στο σπίτι και δεν μπορείς να φέρνεις κάποιον άνθρωπο εκεί, μπορείς να πάρεις κάποιο κατοικίδιο. Η παρουσία του θα σε κάνει να νιώσεις λιγότερο μόνος. Φυσικά, το να πάρεις ένα ζωάκι στο σπίτι σου είναι μεγάλη ευθύνη, άρα πρέπει να έχεις και χρόνο για να το φροντίσεις.

5# Δικτυώσου μέσα από τα χόμπι σου. Αν το 24ωρο σου περιλαμβάνει μόνο δουλειά και ύπνο, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Φρόντισε να κρατήσεις τα χομπι σου. Εκεί είναι πιθανό μάλιστα να γνωρίσεις και ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

6# Online κοινότητες. Ακόμα και όταν είσαι σπίτι μόνος, μπορείς να βρεις παρέα. Έστω και digital. Πλέον υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, forums και online κοινότητες, μέσα από τις οποίες μπορείς να γνωρίσεις κόσμο και να ανοίξεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις για θέματα που σας αφορούν. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με την face-to-face επαφή. Είναι όμως σίγουρα καλύτερο από το να μην έχεις επαφή με κανέναν. Και μην ξεχνάς ότι αρκετές online επαφές, μπορούν να είναι η αρχή και για κάποιες πραγματικές συναντήσεις εκεί έξω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + four =