αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να κάνει την ζωή του πιο εύκολη ένας επιχειρηματίας (και να αποφύγει το burnout)

Έξι τρόποι για να κάνει την ζωή του πιο εύκολη ένας επιχειρηματίας (και να αποφύγει το burnout)

Ναι, αν αποφασίσεις να μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, πιθανότατα ένα συναρπαστικό ταξίδι θα ανοιχτεί μπροστά σου. Όμως δε είναι ένας εύκολος δρόμος. Συνήθως εμπεριέχει αρκετό άγχος, δύσκολες επιλογές, deadlines που πιέζουν. Και είναι πιθανό να καταλήξεις να δουλεύεις… σχεδόν όλη την ημέρα.

Μπορείς να κοντρολάρεις όλο αυτό το σκηνικό; Το Entrepreneur.com σε άρθρο του, παραθέτει 6 συγκεκριμένους τρόπους, μέσα από τους οποίος ένας επιχειρηματίας μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη. Και να αποφύγει το burnout.

1# Κάνε το… σαν υπάλληλος: Μην σκέφτεσαι συνέχεια ότι είσαι επιχειρηματίας. Και μπες σε mood υπαλλήλου, για να μην ξεχνιέσαι και δουλεύεις όλη την ημέρα. Ντύσου σαν να έπρεπε να πας στο γραφείο, και αποφάσισε από πριν το ποιες ώρες θα εργαστείς.

2# Εντόπισε την αιτία του burnout: Πολλές φορές το burnout έρχεται λόγω των πολλών ωρών εργασίας. Όμως σε έναν επιχειρηματία μπορεί να έρθει λόγω μια κακής εξέλιξης στην εταιρία. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να εντοπίσεις την αιτία του κακού. Και να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στην επιχείρηση ή στην καθημερινή ρουτίνα σου.

3# Βρες άλλους επιχειρηματίες για υποστήριξη: Η έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση του burnout. Καλοί οι φίλοι και οι συγγενείς, αλλά μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς περνά ένας επιχειρηματίας. Βρες άλλους επιχειρηματίες για να μοιραστείτε προβληματισμούς και ιδέες.

4# Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι απαισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να βιώσουν burnout επειδή δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με την απόδοσή τους. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο για τους επιχειρηματίες να απομακρύνουν τους ανθρώπους που είναι συνεχώς αρνητικοί. Γιατί; Η αρνητικότητα είναι συχνά μεταδοτική.

5# Γιόρτασε τις νίκες: Αρκετοί επιχειρηματίες θεωρούν ότι δεν εκτιμάται η δουλειά τους και ότι τα αποτελέσματα που φέρνουν δεν είναι καλά. Με αποτέλεσμα να φθείρονται σε βάθος χρόνου. Γιόρτασε τις νίκες σου. Είναι αυτές που θα σου δώσουν ωθηση για την συνέχεια.

6# Προσλήψεις: Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Τουλάχιστον όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν μπορέσεις, βρες μερικούς συνεργάτες και ανέθεσε τους συγκεκριμένα tasks.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 4 =