αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να δουλέψεις εξυπνότερα και όχι περισσότερες ώρες. Έτσι θα είσαι πραγματικά παραγωγικός

Έξι τρόποι για να δουλέψεις εξυπνότερα και όχι περισσότερες ώρες. Έτσι θα είσαι πραγματικά παραγωγικός

Ανεξάρτητα από τη δουλειά ή την βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιείσαι, ένα είναι σίγουρο: Ποτέ δεν υπάρχουν… αρκετές ώρες μέσα σε μια ημέρα. Πάντα θέλεις να κάνεις κάτι περισσότερο και δεν προλαβαίνεις. Με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι μένεις πίσω. Ποια είναι η λύση εδώ; Να εργαστείς περισσότερες ώρες; Όχι απαραίτητα.

Όπως έχει καταγράψει έρευνα του Stanford University που δημοσιεύτηκε παλιότερα στο CNBC, η παραγωγικότητα ενός εργαζόμενου μειώνεται μετά τις 50 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο μετά τις 55 ώρες. Αν λοιπόν προσπαθήσεις να δουλέψεις π.χ. 70 ώρες την εβδομάδα, ουσιαστικά δεν θα καταφέρεις πολλά, μέσα σε αυτές τις «15 επιπλέον ώρες».

Το «κλειδί» ίσως βρίσκεται αλλού. Πρέπει να δουλέψεις εξυπνότερα. Όχι περισσότερες ώρες. Ακολουθούν 6 απλές συμβουλές, έτσι ώστε να είσαι πραγματικά παραγωγικός στην δουλειά σου, βασιζόμενος στον σωστό τρόπο εργασίας και όχι στα… ατελείωτα ωράρια.

1- Εστίασε στα αποτελέσματα, όχι στον χρόνο που ξοδεύεις

2- Φτιάξε μια καθημερινή ρουτίνα που σου ταιριάζει. Έτσι δεν θα χρειάζεται να σκεφτείς για κάποια πράγματα

3- «Αυτοματοποίησε» μερικά tasks. Ναι, μπορείς να φοράς ίδια ρούχα, σαν τον Mark Zuckerberg

4- Σταμάτα το multitasking. Έτσι δεν κάνεις καλή δουλειά. Στο τέλος έχεις ξοδέψει περισσότερο χρόνο

5- Μην περιμένεις να κάνεις κάτι την τελευταία στιγμή. Αυτό θα «στριφογυρίζει» στο κεφάλι σου όλο τον προηγούμενο καιρό. Κάνε το νωρίς, να φύγει από τη μέση.

6- Ασχολήσου περισσότερο με πράγματα που σου αρέσουν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + nine =