αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το δωμάτιο σου, ξεκινώντας με μηδενικό μπάτζετ

Έξι τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το δωμάτιο σου, ξεκινώντας με μηδενικό μπάτζετ

«Δεν έχω τα χρήματα για να ξεκινήσω». Είναι μία από τις πιο κλισέ φράσεις που ακούμε από ανθρώπους που έχουν διάφορες ιδέες στο μυαλό τους, αλλά δεν τις μετατρέπουν ποτέ σε χειροπιαστά projects. Ενώ τα χρήματα παίζουν τον ρόλο τους, στην digital εποχή που ζούμε δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι… εκατομμυριούχος businessman για να ξεκινήσεις κάτι.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει μια μεγάλη λίστα με τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το δωμάτιο σου. Και το πιο ενδιαφέρον; Δεν χρειάζεται να «ρίξεις» χρήματα για να ξεκινήσεις. «Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα; Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αλλά, εδώ είναι 20 πραγματικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι, δωρεάν», λέει το αμερικανικό site.

Εδώ είναι 6 από αυτούς τους τρόπους. Μάλιστα κάποιες από αυτές τις ιδέες τις έχουμε συμπεριλάβει και σε παλαιότερα άρθρα μας. Να σημειώσουμε βέβαια ότι… τίποτα δεν γίνεται μαγικά. Οποιαδήποτε από αυτές τις ιδέες κι αν επιλέξεις, στην συνέχεια πρέπει να δουλέψεις με επιμονή και συνέπεια για να καταφέρεις να έχεις έσοδα.

1# Πούλα υπηρεσίες μέσα από το Fiverr

Mπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Τέτοιου τύπου πλατφόρμες- marketplaces σου δίνουν μάλιστα την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς σε μια σειρά από πεδία και να παρέχεις τις υπηρεσίες που έχεις στο «οπλοστάσιο» σου. Αν θες να μάθεις περισσότερα, θυμήσου την συνέντευξη με τον Νώντα Καραβία, στην οποία εξηγεί πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα από το Fiverr. Ο ίδιος το έκανε και παρέχει τις συμβουλές του.

2# Online μαθήματα

Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πρόσφατα κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ.

3# Pet- Sitter

Είναι μια τάση που την βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Το είδαμε ακόμα πιο έντονα και μέσα στην πανδημία. Τα δεδομένα απλά: Γίνεσαι pet-sitter. Δηλαδή αυτός που αναλαμβάνει να πάει βόλτα τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή να τα φιλοξενεί κατά το χρονικό διάστημα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν. Και ενώ αυτό δεν είναι ένα «τεχνολογικό project», μπορείς και εδώ να χρησιμοποιήσεις τις νέες τεχνολογίες. Έχοντας, για παράδειγμα, παρουσία στα social media και χτίζοντας μια κοινότητα γύρω σου, μπορείς να βρεις όλο και περισσότερους πελάτες. Βεβαίως, αν θες να γίνεις Pet-Sitter πρέπει βέβαια να βγεις λίγο έξω από το σπίτι…

4# Πούλα stock φωτογραφίες

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 7 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους. Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

7# Zenfolio

5# Ανοίξτε ένα κανάλι στο YouTube

Έχετε σκεφτεί ποτέ να γίνετε YouTuber; Με τα σημερινά smartphone, μπορείτε να κάνετε αστεία σκετς, unboxing videos, εκπαιδευτικά και πολλά άλλα. Επίσης, μπορείτε να σετάρετε το κανάλι σας στο YouTube δωρεάν. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι YouTube με το όνομά σας ή ένα custom όνομα, πραγματοποιώντας sign in στον Google Λογαριασμό σας. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ως YouTuber με διάφορους τρόπους. Όταν το κανάλι σας φτάσει τους 1.000 συνδρομητές, μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα από απευθείας διαφημίσεις. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έσοδα από το κανάλι σας στο YouTube συνεργαζόμενοι με brands, πουλώντας προιόντα ή με affliliate συνεργασίες.

Θυμήσου και το άρθρο: Πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ένας YouTuber στην Ελλάδα: Τι απάντησε η Εβελίνα Νικόλιζα.

6# Πουλήστε τα μεταχειρισμένα σας αντικείμενα

Υπάρχουν αντικείμενα στο σπίτι σας που… μαζεύουν σκόνη και πιάνουν χώρο; Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να τα πουλήσετε στο διαδίκτυο και να βγάλετε χρήματα; Το eBay είναι ένας από τους πιο διάσημους ιστότοπους όπου μπορείς να πουλήσεις τα πάντα, από βιβλία, συλλεκτικά αντικείμενα και αυτοκίνητα, μέχρι ρούχα, έργα τέχνης και έπιπλα. Μπορείτε να επιλέξετε μία από ρις πολλές κατηγορίες και επιλογές πώλησης, συμπεριλαμβανομένης μιας δημοπρασίας και μιας επιλογής “Buy It Now”. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι έχει ζήτηση, περιγράψτε το περιεχόμενό σας με σαφήνεια και προσφέρετε πολλές φωτογραφίες για να τραβήξετε την προσοχή.

Το Craigslist είναι ένα ακόμα δημοφιλές marketplace για μεταχειρισμένα προϊόντα. Μπορείτε να παραθέσετε αντικείμενα δωρεάν στον ιστότοπο για να τα δουν άλλοι άνθρωποι στην περιοχή σας και ενδεχομένως να τα αγοράσουν. Φυσικά υπάρχει πάντα και το Facecbook Marketplace.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =