αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρικ για να σταματήσεις… να τεμπελιάζεις

Έξι τρικ για να σταματήσεις… να τεμπελιάζεις

Έχεις πάντα «μεγάλα σχέδια» και ιδέες, αλλά ποτέ δεν τα κάνεις πραγματικότητα; Ενώ λες στον εαυτό σου ότι θα ξεκινήσεις να δουλεύεις για να φτάσεις σε έναν μεγάλο στόχο σου, τελικά καταλήγεις να βλέπεις… ένα ακόμα επεισόδιο στο Netflix. Αυτό το σκηνικό μπορεί να σου φαίνεται γνώριμο. Και δεν είσαι ο μόνος. Ειδικά στην εποχή των περισπασμών που ζούμε, είναι εύκολο να αποσπάσει κάτι την προσοχή μας, και μετά να έρθει κάτι άλλο, και μετά κάτι ακόμα κοκ.

Το αποτέλεσμα είναι τα σχέδια και οι ιδέες σου να πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή. Και με την μία ή την άλλη αφορμή να καταλήγεις… να τεμπελιάζεις. Αλλά πως μπορείς να βγεις από αυτό το αντιπαραγωγικό mood; Εδώ είναι 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1# Δες γιατί δεν έχεις κίνητρα. Μπορείς να προσδιορίσεις γιατί δεν έχεις κίνητρα; Γιατί καταλήγεις, δηλαδή, να τεμπελιάζεις; Και η απάντηση σε αυτό μπορεί να είναι πιο σύνθετη από το «δεν θες απλά να δουλέψεις». Πόσο συχνά κάνεις διαλείμματα; Δουλεύεις συνέχεια; Έχεις την ενέργεια να κάνεις τα πράγματα που θες να κάνεις; Κοιμάσαι καλά; Έχεις καλή διατροφή; Το σώμα και ο εγκέφαλός σου λαμβάνουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ενέργεια σου και να φτάσεις στους στόχους σου; Νιώθεις ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις κάθε ημέρα και χάνεσαι; Προσπάθησε να εντοπίσεις ποιο είναι το πρόβλημα. Αυτό που σε κρατά πίσω.

2# Βάλε μερικούς λογικούς στόχους. Αν θες να έχεις κίνητρο, πρέπει να βάλεις μερικούς στόχους. Ένας έξυπνος στόχος είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, ενεργός, και χρονικά περιορισμένος. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι θέλετε να χάσετε βάρος. Η «απώλεια βάρους» είναι ένας μη συγκεκριμένος στόχος και δεν θα σας βοηθήσει να κάνετε πρόοδο. Ένας έξυπνος στόχος θα είναι ένας μικρότερος στόχος που θα σας φέρει πιο κοντά στον τελικό στόχο της απώλειας βάρους. Θα ήταν καλύτερο να πεις: «Θα χάσω βάρος καταναλώνοντας λιγότερες από Χ θερμίδες ημερησίως για τις επόμενες 30 ημέρες». Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε κίνητρα και να κάνετε τη δουλειά, όταν έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να φέρετε σε πέρας.

3# Χρησιμοποίησε τεχνικές διαχείρισης χρόνου. Οι τεχνικές διαχείρισης του χρόνου μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την καταπολέμηση της τεμπελιάς. Η γνωστή τεχνική Pomodoro είναι μια τεχνική διαχείρισης χρόνου που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Είναι απλό: Δουλεύετε για 25 λεπτά και μετά κάνετε ένα διάλειμμα 5 λεπτών. Αυτός ο κύκλος ονομάζεται Pomodoro. Μετά από τέσσερις κύκλους, κάνετε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα περίπου 15 έως 20 λεπτών. Η διαχείριση του χρόνου σας με αυτόν τον τρόπο βοηθά να «σπάσει» η μέρα, διατηρώντας το μυαλό σας φρέσκο. Διάβασε επίσης το άρθρο: Οκτώ πράγματα που κάνουμε οι περισσότεροι, και είναι χάσιμο χρόνου.

4# Μην αφήνεις το μυαλό σου να βρίσκει δικαιολογίες. Οι δικαιολογίες θα εκτροχιάσουν την πρόοδό σας αν τις αφήσετε να βγουν στην επιφάνεια. Μπορείτε πάντα να βρείτε έναν λόγο για να μην κάνετε τη δουλειά. Μια κλισέ δικαιολογία που λένε οι άνθρωποι είναι ότι «περιμένουν να έρθει η κατάλληλη στιγμή». Λοιπόν, μαντέψτε: Συνήθως δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Μπορείτε να περιμένετε χρόνια για να… ευθυγραμμιστούν όλα τα αστέρια πριν κάνετε τελικά αυτό που πρέπει. Αλλά αν χάσετε τόσο χρόνο, η ευκαιρία μπορεί ήδη να έχει χαθεί.

5# Μην αφήνεις την τελειομανία να σε σαμποτάρει. Οι τελειομανείς συχνά υπονομεύουν τη δική τους επιτυχία. Ξοδεύουν υπερβολικά πολύ χρόνο αγωνιώντας για συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ψάχνοντας πάντα για «το τέλειο αποτέλεσμα». Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν είναι τέλειο. Και ακόμα κι αν παράγετε το πιο τέλειο πράγμα στον κόσμο, οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην το εκτιμήσουν όπως εσείς. Επίσης σκέψου ότι πολλά μεγάλα brands όταν βγήκαν στην αγορά για πρώτη φορά -όπως πχ η Amazon- δεν ήταν τέλεια. Το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσεις. Και να δουλεύεις για να βελτιώνεσαι κάθε ημέρα.

6# Κάνε παρέα με ανθρώπους που είναι θετικοί και έχουν κίνητρα. Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Φρόντισε να κάνεις παρέα με ανθρώπους που έχουν στόχους και φιλοδοξίες. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα πάρεις ώθηση για να κινηθείς προς τα εμπρός. Είναι επίσης μια ευκαιρία να μάθετε πολύτιμα μαθήματα ο ένας από τον άλλον. Δες επίσης: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 4 =