αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρικ για να κάνεις ένα άτομο να σε συμπαθήσει

Έξι τρικ για να κάνεις ένα άτομο να σε συμπαθήσει

Θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε κάποιον που γνωρίζετε (ή μόλις γνωρίσατε) να σας συμπαθήσει; Οι άνθρωποι κάνουν αυτή την ερώτηση και είναι λογικό γιατί είναι μια απίστευτα χρήσιμη δεξιότητα σε διαφορετικούς τομείς της ζωής.

Είναι χρήσιμο ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε νέες επαφές. Πολλοί από εμάς δεν μπαίνουμε στον κόπο να κάνουμε τους άλλους να μας συμπαθήσουν, επειδή νιώθουμε πολύ άνετα με την παρέα που έχουμε. Λίγοι από εμάς προσπαθούμε να βρούμε φίλους πέρα από τους κοινωνικούς μας κύκλους.

Επιπλέον, το Διαδίκτυο έχει καταστήσει δυνατή τη δημιουργία σχέσεων εξ αποστάσεως, έτσι πολλοί από εμάς περνούν χρόνο με «εικονικούς» φίλους. Πολλοί από εμάς εργαζόμαστε εξ αποστάσεως με συναδέλφους σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μικρή, έως καθόλου, πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση. Κατά συνέπεια, μπορεί να καταβάλουμε κάποια προσπάθεια για να κάνουμε τους άλλους να μας συμπαθήσουν, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετή.

Οι θετικές αλληλεπιδράσεις και οι εντυπώσεις είναι απαραίτητες για όλες τις σχέσεις.  Εδώ είναι 6 επιστημονικά κόλπα μπορεί να βοηθήσουν στο να δημιουργήσετε μια καλή εντύπωση.

1. Χρησιμοποιήστε φωνή με υψηλό τόνο

Πρώτα απ ‘όλα, μιλήστε με υψηλή φωνή. Αυτό μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά η επιστήμη έχει αποδείξει ότι μας κάνει πιο συμπαθείς.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plus One διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι και των δύο φύλων που μιλούσαν με υψηλές φωνές θεωρούνταν αξιόπιστοι. Οι συμμετέχοντες άκουσαν Σκωτσέζους ομιλητές με διαφορετικά bakgrounds και οι αντιδράσεις τους οδήγησαν τους ερευνητές να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα.

2. Δείξτε τα ελαττώματά σας περιστασιακά

Μπορεί να πιστεύετε ότι κάνοντας λάθη θα αποθαρρύνετε τους ανθρώπους να σας γνωρίσουν. Η επιστήμη αποδεικνύει ότι ισχύει το αντίθετο.

Ο ερευνητής Elliot Aronson έκανε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα να κάνουν ένα κουίζ. Βρήκαν τους συνεντευξιαζόμενους που έκαναν λάθη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πιο συμπαθείς από αυτούς που απέφευγαν συνειδητά τα λάθη. Όσοι έκαναν λάθη θεωρήθηκαν πιο ανθρώπινοι και προσιτοί.

3. Εμφανιστείτε σίγουροι για τον εαυτό σας

Η ίδια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Plus One αποκάλυψε ότι το ενεργειακό επίπεδο ενός ατόμου καθόριζε πόσο πολύ τον συμπαθούν οι άλλοι. Εκείνοι των οποίων οι κινήσεις του σώματος είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση φαίνονταν πιο συμπαθείς από τους άλλους.

4. Κοινές αξίες και άγχη

Ένα άλλο ψυχολογικό κόλπο είναι να τονίζετε τις κοινές αξίες. Κάνοντας αυτό, θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε το εφέ Similarity Attraction.

Ο ερευνητής Theodore Newombe μέτρησε τις αντιδράσεις απέναντι σε αμφιλεγόμενα θέματα. Διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έλκονταν περισσότερο από εκείνους που μοιράζονταν παρόμοια ιδανικά. Αυτό καθιστά ευκολότερο να κατανοήσετε πώς να κάνετε κάποιον που δεν γνωρίζατε πριν, να σας συμπαθήσει.

5. Μιμηθείτε το άτομο με το οποίο είστε μαζί

Λένε ότι η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας και υπάρχει επιστημονική απόδειξη αυτής της ιδέας.

Μια μελέτη του 1999 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης απέδειξε την ύπαρξη του ”’φαινομένου του χαμαιλέοντα”. Κατέγραψαν τις αλληλεπιδράσεις των συμμετεχόντων και ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι έτειναν να έλκονται σε αυτούς που τους μιμήθηκαν.

6. Μοιραστείτε μυστικά

Είναι ένας τρόπος να γνωριστούμε καλύτερα. Πες μερικά πράγματα για εσένα, την δουλειά σου ή την προσωπική σου ζωή. Είναι πιο πιθανό το άλλο άτομο να σε συμπαθήσει και -γιατί όχι- να ανοιχτεί επίσης για αντίστοιχα θέματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =