αρχικηVIRALΈξι τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι τοξικοί άνθρωποι για να σε κάνουν να σιωπήσεις

Έξι τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι τοξικοί άνθρωποι για να σε κάνουν να σιωπήσεις

Συναντάμε πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι πηγή ευτυχίας ενώ άλλοι είναι τοξικοί και μας προκαλούν πολλά προβλήματα. Οι τοξικοί άνθρωποι είναι από τους χειρότερους ανθρώπους που μπορούμε να επιτρέψουμε να μπουν στη ζωή μας.

Όταν πρόκειται για τοξικούς ανθρώπους, το χειρότερο είναι ότι συχνά δεν παρατηρούμε πόσο τοξικοί είναι, μέχρι να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς σας.

Εδώ είναι 6 τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι τοξικοί άνθρωποι για να σε κάνουν να σιωπήσεις . Αν δεις κάτι από αυτά μάλλον πρέπει να προβληματιστείς.

1. Αλλαγή θέματος

Αλλάζουν συχνά θέμα για να αποφύγουν να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος σε κάτι. Θα προσπαθήσουν να βεβαιωθούν ότι δεν θα μπορείτε να τους επιπλήξετε για οτιδήποτε κι αν κάνουν κάτι λάθος. Και θα φτάσουν στο σημείο να αναφέρουν κάτι μικρό που κάνατε πριν από χρόνια.

2. Συγκαλυμμένες και φανερές απειλές.

Οι ναρκισσιστές και οι άλλοι τοξικοί άνθρωποι αισθάνονται απειλή όταν η υπερβολική αίσθηση του δικαιώματος, η ψευδής αίσθηση ανωτερότητας και η μεγαλειώδης αίσθηση του ‘εγώ’ τους αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Συχνά έχουν παράλογες απαιτήσεις από τους άλλους – και σας τιμωρούν επειδή δεν ανταποκρίνεστε στις αδύνατες προσδοκίες τους.

Αντί να αντιμετωπίζουν ώριμα διαφωνίες ή συμβιβασμούς, έχουν σκοπό να σας αποσπάσουν από το δικαίωμά σας να έχετε τη δική σας ταυτότητα και οπτική, προσπαθώντας να σας μεταδώσουν φόβο για τις συνέπειες της διαφωνίας ή της μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις τους. Για αυτούς, οποιαδήποτε συζήτηση καταλήγει σε ένα τελεσίγραφο του τύπου «κάνε αυτό ή θα κάνω εκείνο».

3. Έλεγχος

Ένα τοξικό άτομο θα φροντίσει να έχει τον έλεγχο όλων όσων μπορεί να έχει. Θα σας απομονώσουν και θα πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών σας, των social media και όλα τα άλλα. Όσο περισσότερη δύναμη έχουν πάνω στην καθημερινότητα και στα συναισθήματά σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εμπιστευτείτε τη δική σας πραγματικότητα και να δείτε την αλήθεια για την κακοποίηση που υπομένετε.

4. Τριγωνοποίηση

Με αυτό τον τρόπο, το άλλο άτομο χρησιμοποιεί τις απόψεις των άλλων για να προκαλέσει πράγματα όπως η ζήλια και η αβεβαιότητα μέσα σας. Το κάνουν αυτό για να τραβήξουν την προσοχή από τις καταχρηστικές συμπεριφορές τους σε δύσκολες καταστάσεις. Και να μην βλέπεις καθαρά τι ακριβώς κάνουν.

5. Αιχμηρά σχόλια μεταμφιεσμένα σε αστεία

Οι κρυφοί ναρκισσιστές απολαμβάνουν να κάνουν κακόβουλες παρατηρήσεις εις βάρος σας. Αυτά τα σχόλια είναι συνήθως ντυμένα σαν «απλά αστεία» ώστε να μπορούν να λένε φρικτά πράγματα, διατηρώντας παράλληλα μια… αθώα, ψύχραιμη συμπεριφορά. Κάθε φορά που εξοργίζεστε με ένα αναίσθητο, σκληρό σχόλιο, σας κατηγορούν ότι δεν έχετε αίσθηση του χιούμορ. Αυτή είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται συχνά στη λεκτική κακοποίηση.

6. Δυσφήμηση στους άλλους

Όταν οι τοξικοί τύποι δεν μπορούν να ελέγξουν τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας, αρχίζουν να ελέγχουν το πώς σας βλέπουν οι άλλοι. Και κάπως έτσι, εσύ καταλήγεις να χαρακτηρίζεσαι ως τοξικός. Η εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης είναι ένα προληπτικό χτύπημα για να σαμποτάρει τη φήμη σας, ώστε να μην έχετε ένα δίκτυο υποστήριξης στο οποίο μπορείτε να καταφύγετε, στην περίπτωση που αποφασίσετε να αποσυνδεθείτε και να διακόψετε τους δεσμούς σας με το τοξικό άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 19 =