αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που μπορείς να βάλεις στο Σαββατοκύριακο σου, για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου

Έξι συνήθειες που μπορείς να βάλεις στο Σαββατοκύριακο σου, για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου

Μία ακόμα δύσκολη εργάσιμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ. Και πως μπορείς να αξιοποιήσεις αυτόν τον χρόνο; Είναι σημαντικό να αφιερώνεις το χρόνο κάνοντας αυτό που σε αναζωογονεί.

Η Oprah Winfrey, για παράδειγμα, έχει πει: «Πάντα δίνω στον εαυτό μου τις Κυριακές ως πνευματική βάση ανανέωσης — μια μέρα που δεν κάνω απολύτως τίποτα. Κάθομαι στα παράθυρο μου ή κάνω μια βόλτα».

Είναι σημαντικό να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Και τα ΣΚ είναι μια καλή στιγμή για να το κάνεις. Είναι μια στιγμή για να κάνεις μία «παύση» από τα άγχη της δουλειάς, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου. Έτσι όχι μόνο θα είσαι πιο υγιής, αλλά θα έχεις την δυνατότητα να επιστρέψεις πιο φρέσκος στην δουλειά τη Δευτέρα και να είσαι πιο παραγωγικός.

Εδώ είναι 6 συνήθειες που μπορείς να βάλεις στο Σαββατοκύριακο σου.

1# Δοκίμασε την «Κυριακή μακριά από οθόνες». Ναι, τα ΣΚ είναι μια καλή στιγμή για να…. αποτοξινωθείς από οθόνες. Από το κινητό, το laptop ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό δημιουργεί περισσότερο χώρο για ύπνο, ευχάριστες δραστηριότητες και μεγάλες βόλτες.

2# Κάνε έναν περίπατο μόνος. Κάνε έναν περίπατο μόνος- ιδανικά κοντά στη φύση. Ακόμα και 1 ώρα στο κοντινό πάρκο ή κάπου παραθαλάσσια μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να καθαρίσεις το μυαλό σου. Αλλά υπάρχει και ένα ακόμα όφελος: Με το περπάτημα έξω μπορεί να γίνεις και πιο δημιουργικός. Θυμήσου το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

3# Άσε στην άκρη τις υποχρεώσεις. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να γίνει. Μην αφήσεις αυτό το… κύμα να μπει και στο Σαββατοκύριακο σου. Αν το αφήσεις να συμβεί, δεν θα καταφέρεις να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Πέρνα την ώρα σου μακριά από επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αυτές μπορείς να τις δεις πάλι την Δευτέρα.

4# Χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα. Άσε τον χρόνο να κυλίσει μόνος του. Και κάνε δραστηριότητες που σου αρέσουν, την στιγμή που θες.

5# Χρόνος με το κατοικίδιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου ζώου στον χώρο μας, μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας ανεβάσει την διάθεση. Φρόντισε το Σαββατοκύριακο να περνάς ακόμα περισσότερο χρόνο με το κατοικίδιο σου- αν έχεις ένα.

6# Γιόρτασε τις νίκες σου. Μερικές φορές υπάρχουν πολλά για να γιορτάσουμε, μερικές φορές λιγότερα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι. Βάλε λίγη μουσική, και σκέψου ολα όσα κατάφερες μέσα στην εβδομάδα. Το να τελειώνεις την εβδομάδα με θετικό τρόπο, θα σου δώσει ακόμα περισσότερο boost για την επόμενη. Άλλωστε, είναι πάντα σημαντικό να γιορτάζεις τις νίκες σου, μέσα στον «μαραθώνιο». Πολλές φορές το ξεχνάμε. Αλλά είναι σημαντικό. Και είναι αυτό που θα σου δώσει ώθηση για να φτάσεις μέχρι το τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 12 =